Açıl susam Açıl!

Susamı her zaman çok sevmişimdir (her zamanki gibi nedenini bilmeyerek), belki bu sebeple de tam bi simit canavarıyım 🙂

Az önce kahvaltımı yaparken, yediğim şeylerin her birini dalında yerinde hayal ederken (epey süredir bir yandan yer bir yandan hepsini gözümde canlandırır, teşekkür ve hürmetimi sunarım) susamın bitkisini hiç görmediğimi neye benzediğini bilmediğimi fark ederek çok utandım. Hemen iste-versin googledan fotoğraflarına baktım. Çok naif çok hoş bi varlıkmış.

Bu arada ister istemez hakkında bi kaç şey de öğrenmiş oldum:)

**

İçinde yoğun miktarda demir bulunduran susam yağının kansızlık problemi çeken insanlara son derece iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda bununla beraber yoğun vitaminleri bakımından da kullanımı oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir.

Son dönemlerde yapılan araştırmalar sonucunda susam yağının bağırsak kanseri başta olmak üzere pek çok kansere iyi geldiği bilinmektedir. Son dönemlerde yapılan araştırmalarda bu şekilde öne atılan tezlerin büyük bir kısmının doğru olduğunu desteklemektedir.

Aynı zamanda susamın beyin ve sinir hücrelerinin yararına bir madde barındırdığı da bilinmektedir. Bu maddenin genel ismi ise lesitindir. Eğer cildinizi korumak istiyorsanız da susam yağından yardım alabilirsiniz. Çünkü içeriğinde oldukça yoğun miktarda E vitamini bulunmaktadır.

Özellikle Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede susam yagı güneşin zararlı etkilerinden korunmak adına da kullanılmaktadır.

Susam yağı kolesterol dengesinin korunması açısından da büyük bir önem taşımaktadır.

Teşekkürler susam kardeş

1 Yorum

  1. zeynep-ayşe says:

    HAMİLE KADINLAR CİLTLERİNE SÜRERLERSE CİLTTE ÇALTLAK VS. OLMAZ.3 ÇOCUK MİKTARI DENEMİŞTİR.. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir