Biliyormuşuz gibi yaptığımız şeyler?

Biliyormuşuz gibi kendimizi kandırdıklarımızı ayıklamamız lazım; çünkü bu kabul bizi rehavete itiyor.
Biliyormuşum gibi yaptığım şeylere örnek???
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ooo say say bitmez:)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Bunu ayıklamak için mutlak bilgiye ulaşmak lazım.Bilebildiklerimizi kendimize zemin yapmak durumundayız.Ama tabii yeni zemin için arayışlar bitmemeli…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bir de işin komik tarafı şu: insan önce bilmiyor oluşuna dair inanılmaz bir direnç gösteriyor. ama ipin ucunu kazara bi yerden yakaladıktan sonra bir bakıyor ki, tüm hayatı neredeyse bi pembe dizi:) ama bence asıl zor kısım ucu yakalama anı..sonrası tuhaf bir rahatlık ve kabullenişle kendiliğinden geliveriyor.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü örnek dersek de: “ben kendimi biliyorum.”

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Yeni şeyler öğrenmek için bildiklerimizi unutmak gerek…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü kişilik sahibiyim.dürüst ve ilkeliyim.yalan söylemem. insanları seviyorum.metafizik konularını yaladım yuttum, öte alem benden sorulur. bütün kitapları okudum artık herşeyi öğrendim, sorun söyleyeyim. erdim, bittim..gördüm oldum..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Bildiğim birşey varsa hiçbirşey bilmediğim…
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü gurdjieff der ki, insan bişey bilemez, çünkü insan bir makinedir. her şey sadece varit olur. ben de diyorum ki: bizim biliyoruz dediğimiz şeyler ilk sahiplerine aittir.onların malıdır. biz sadece bilenlerin bildiklerini ezberliyoruz ve kendi malımız yapmaya çalışıyoruz. düşen sonbahar yaprağını yerden alıp başka bir ağacın dalına yapıştırmak gibi bişey bu.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bilmekten kastımız bilgi ise bağlanmamak ..kim olduğumuz ise onu bilelim:)))

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Hiçbirşey bilmeyen insan evinin yolunu nasıl bulur?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü kim olmadığımızı bilmek daha kolay değil mi?
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü fizik ölüm sonrası için tüm olgular. Öbür dünya, reenkarnasyon,ruh, insan dışındaki varlıklar adına görüşler
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü evet kim -ne olmadığımızdan yola çıkmak ..YENİ’den DOĞAnlar Kulubü hiçbir şey bilmemek ayrı, herşeyi bildiğini sanmak ayrı. soru da zaten bildiğimizi sandığımız şeyleri ayıklama üzerine soruluyor.
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü İnsan bir deneyim, deneyimleme enstrümanıysa sürekli deneyimlemekte ve deneyimledikleri hakkında fikir sahibi olmakta değil midir? Neyi deneyimliyorsan osun, bildiğin de odur.
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü kendi deneyiminden çıkarsadığın bilgiye bile sakınımlı yanaşmalısın üstelik çünkü şartlar değişiyor, deneyenin algı düzeyi değişiyor, tüm bileşenler her an değişiyor!!! ayyyy fenalık geldi

Not: Burada 26 kişi aynı isim altında YEN’den DOĞAnlar kimliği altında cevaplar aramaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir