Categories: Carlos Castaneda

Savaşçının el kitabından

52. Savaşçılar, kafalarını duvara vurarak zafer kazanmazlar; duvarların üzerinden geçerek kazanırlar. Savaşçılar duvarların üstünden atlarlar; onları yıkmazlar.
53. Bir savaşçı hiçbirşey olmamış gibi davranır, çünkü hiçbirşeye inanmaz, ama herşeyi de görece değeriyle kabullenir. Kabullenmeden kabul eder, görmezden gelmeden görmezden gelir. Hiçbir zaman biliyormuş gibi yapmaz, hiçbir zaman da hiçbirşey olmuyormuş gibi. Altına yapacak denli korksa bile denetimi elinden bırakmaz. Böyle davranarak takıntılarını, kaygıyı yok eder.
54. Eğer bir savaşçı teselliye gerek duyuyorsa, yalnızca bir kişiyi seçip, karmaşasını, son ayrıntısına varıncaya kadar bu kişiye anlatır.Bir savaşçının, anlaşılmaya yada yardım görmeye gereksinimi yoktur; konuşarak, üstündeki baskıyı az da olsa azaltır. Tabii eğer konuşmaktan hoşlanıyorsa. Yok öyle değilse, kimseye birşey anlatmaz.
55. Bir savaşçının, erkin eline düştükten sonraki tek özgürlüğü, kusursuz bir yaşam yolu seçmektir.
56. Bir savaşçı, görme ve rüya görme yetisini yakaladıktan, ışıltısının bilincinde olduktan sonra, içinde başka şeylere karşı ilgi kalmaz.
57. Savaşçı, içinde bir yerlerde, bir şeyin, tüm değişimlerin bilincindedir. Savaşçının kesin ereği bu bilinci güçlendirmek ve sürdürmektir. Savaşçı, bunu temizler, parlatır ve çalışır durumda tutar.

Çalışmanın bütünü için bakınız: https://sibelatasoy.com/?p=334

Editör

View Comments

  • "Bir savaşçı, görme ve rüya görme yetisini yakaladıktan, ışıltısının bilincinde olduktan sonra, içinde başka şeylere karşı ilgi kalmaz"
    burdaki "görme" bahsini biraz aralamak istiyorum. durugörü vesaire olarak anlaşılabilecek parçaları, basamakları da vardır ve görü açısından "görmeden bilme=görme" üst algısına dayanabilecek bir kapsam görüyorum şahsen...
    çünkü sadece durugörü olarak algılanması bence sığ olur.
    kendimden örnek verirsem; ben mesela durugörü değil ama koku ağırlıklı bir başlangıç algısına sahibim. durugörü vesaire şeklinde bir görüm olmadı ve belki de olmaz. hatta bazen yanımdan geçseniz farketmem vesaire. ama yanımdan baya bi kokuyle geçseniz algım hemen onu seçer...
    kendimi temel alarak bilme algısına ulaşılan yolda görme eyleminin yan katologları da olduğunu düşünüyorum. adam fawer ın kitaplarındaki karakterlerle işlendiği gibi... koku- görme- 6.his bütünlüğü şeklinde ve bazen biri öne çıkabilir; biri geride kalabilir vesaire...
    ve büyücüyü ya da yaşayıcıyı (benim kelimem:)) tek tiple sınırlamış olmayız ve belki de bu durum bahsedilen enerji bedenin farklılığı olgusunu açıklar.
    çok güzel yazılar; ilgiyle takip ediyorum. emeği geçenlere teşekkürler...

  • Don Juan, kendi öğretisindeki "görme" kavramının gözlerle ilgili olmadığını bikaç yerde söyler. Bu sebeple söylediklerinizde haklısınız, açılımı zengin bir konu bu. Teşekkürler

Share
Published by
Editör
Tags: savaşçı

Recent Posts

fibromiyalji dünyada ne zaman başladı?

Fibromiyalji tarihçesi "Nörasteni" gibi terimlerle tanımlanmaya çalışılsa da 1904 yıllarında Gowers "fibrositis" tanımını kullanmış, böylece…

2 ay ago

Urban Shaman – şehir şamanı ders notları 1

4 Mart 2020 Mircea Eliade: Dünyanın en tanınmış, saygı duyulan şaman  araştırmacısı, kendisi bir şaman…

3 ay ago

Sibel Atasoy kimdir sorusuna cevap bulmak!

Komik olacak ama dün gece uyumadan önce tüm hayatım gözümün önünde resmî geçit yaptı, bir…

1 yıl ago

Açken Diplama işe yaramaz

#şehirdenindimköye zamanı bile elden kaçıyor korkarım, fotoğraflara baktığınızda #megakent faciasını anlamak hiç de zor değil…

1 yıl ago

Asimov, bir zaman yolcusu muydu?

Lütfen önce Asimov’un 1954 yılında yazdığı Çok güzel bir gün öyküsünü okuyun ve sonra konuya…

1 yıl ago

Dogonlar ve SİRİUS Yıldızı -3

önceki bölüm için tıklayınız BİR SUDANLI SİRİUS SİSTEMİ Ynzan: M. Griaule ve G. Dieterleıı Not:…

1 yıl ago