Öğretmenin ilk edimi-2

Öncesi için Tıklayınız

Don Juan değişim konusunda bir çelişki varmış gibi göründüğünü söyledi. Bir yandan büyücülük dünyası devasa dönüşümleri gerektiriyordu, diğer yandan büyücülerin açıklaması, “tonal” adasının tam olduğunu ve ufak bir nesnenin bile oradan çıkarılamayacağını ileri sürüyordu. O halde, değişim, bir şeylerin yok edilmesi değil, bu nesnelere atanan kullanımın değiştirilmesi anlamına gelmekteydi.

Elvan Bu nasıl yapılıyor?

Hanife A o şeylere verdiğimiz önem sırasını değiştirmekle bu mümkün olabilir. bazı çok temel şeyler ne zamanla ne de mekanla değişiyor. kişi geçmişini dikkatlice gözlediğinde bunu farkedebiliyor. yansızca elbette. koşullar ne olursa olsun bunlar karşısında hep aynı araçları kullanıyor ve aynı tutumları takınıyoruz.

Elvan E Elbette ,işe yaradığı tesbit edilen tutumlar yerleşir..Pek rahattır içi..:))

Hanife A bedelleri de bi o kadar ağırdır:)

Elvan E Herşey olduğu haliyle güzel ve tamdır..Böyle göremiyorsan baktığın konumu değiştir veya onlara yüklediğin anlamı değiştir veya onların üzerindeki etkisini değiştir…

Hanife A Harika… ama bu bahsettiğiniz değişimler “değiş tonton” demekle olmuyor:) Don Juan CC ye bu değişimleri mümkün kılan bazı teknikleri sıklıkla anlatır ve altını çizer. sanıyorum hepimiz için hayati öneme sahip yöntemlerdir bunlar.

Elvan E Tamda aynı şeyi düşünüyordum.Duygularla kayıtlı kısmı var.Düşünce,davranış,eylem döngüsünü yeniden kurmak demek..Düşünce, Duygu,Eylem olacaktı doğrusu…:)

Hanife A döngünün yeniden kurulması işimize yarar mı emin değilim pek..adı üstüne döngü:) belki den bunların biraz dışında durup izlemek daha fazla işimize yarayabilir.

Sibel A: Daima mı?

2 Yorumlar

  1. Turan says:

    “” Bu nasıl yapılıyor?””

    Bu yeni objeler arasinda yeni bag kurarak oluyor, galiba…

  2. says:

    Hanife güzel açıklamış; önem sırası 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir