“Doğal olan şeyler yemelisin.Meyve, yemiş, sebze…Güzel olan şu ki, bu şeyleri ihtiyaç duyduğundan fazla yiyemezsin. Bir şey doğal ise, sana her zaman tatmin verir, çünkü vücudunu doyurur. Kendini tamamlanmış hissedersin. Eğer bir şey yapaysa, sana asla doygunluk hissi vermez; ne kadar çok yersen canın o kadar çeker ve yemeye devam edersin. Bu, aklın tuzağa düşmesidir”( Osho )Yapay olan şeyler sadece yiyeceklerle sınırlı değil, Osho da bu farkındalıkla özellikle bu kelimeyi seçmiş olmalı.
**
Livaneli’nin böyle güzel bir roman dili olduğunu bilmiyordum (Türk yazarların çoğu ile ilgi alanlarım uyuşmadığı için arada bi çok iyi kitabı da kaçırıyorum maalesef). Hiç bi şey için geç kalınmış değildir madem şimdi karşılaştım artık önceki tüm romanlarını okumak da farz oldu. Sadece dilinin güzelliği değil, yazarın yaşam derinliğinin de kitaba doğal bir akışla kaynaşmış olması okuyucu için ne büyük zevktir. Aynı gün başlanıp bitirilen nadir romanlardan olmuş. Kültür ve yaşam zenginliği, asla didaktik olmayan bir sadelikle okuyucuya yansıyor. Hem bir yazar hem de iyi bir okuyucu olarak bu günümden hoşnutum, teşekkürler Livaneli.
**
Reward and punishment will never be proportionate in the presence of the Master. Because he is living intense energy, a small thing can give you the ultimate reward, a small incompletion can completely kick you out of the Master’s presence; you don’t need to have big, big incompletions –
Sri Nithyananda Swami
Bu sepeple her an uyanık kalabilmeye çalışmak gerekiyor, Gurdjieff ustanın öğretmeye çalıştığı da buydu. Güzel bir hafta sonu dilerim sevgili frekanslar.
**
Prometheus (2012)
Bir yıl gecikmeyle de olsa izlemiş olmaktan memnunum. Görsel anlamda gerçekten çok başarılı. İçerik olarak Annukileri ve Sümerleri daha iyi çalışmalıydı Ridley Scott diyebilirim, belki o zaman Aliens’in üzerine çıkabilecek bir film olurdu. Korkarım ki otuz yılda kendini pek zenginleştirmemiş, tabi bu konuda bi uzman değilim, yalnızca bilimkurguyu ve sinemayı seviyorum:)
Prometheus (2012): İtinayla Mitoloji Canlandırılır
Sibel

Share
Published by
Sibel

Recent Posts

fibromiyalji dünyada ne zaman başladı?

Fibromiyalji tarihçesi "Nörasteni" gibi terimlerle tanımlanmaya çalışılsa da 1904 yıllarında Gowers "fibrositis" tanımını kullanmış, böylece…

1 ay ago

Urban Shaman – şehir şamanı ders notları 1

4 Mart 2020 Mircea Eliade: Dünyanın en tanınmış, saygı duyulan şaman  araştırmacısı, kendisi bir şaman…

2 ay ago

Sibel Atasoy kimdir sorusuna cevap bulmak!

Komik olacak ama dün gece uyumadan önce tüm hayatım gözümün önünde resmî geçit yaptı, bir…

1 yıl ago

Açken Diplama işe yaramaz

#şehirdenindimköye zamanı bile elden kaçıyor korkarım, fotoğraflara baktığınızda #megakent faciasını anlamak hiç de zor değil…

1 yıl ago

Asimov, bir zaman yolcusu muydu?

Lütfen önce Asimov’un 1954 yılında yazdığı Çok güzel bir gün öyküsünü okuyun ve sonra konuya…

1 yıl ago

Dogonlar ve SİRİUS Yıldızı -3

önceki bölüm için tıklayınız BİR SUDANLI SİRİUS SİSTEMİ Ynzan: M. Griaule ve G. Dieterleıı Not:…

1 yıl ago