#carloscastaneda nın Toltec bilgeliği ismiyle anılan aslında Mu’nun #atlantis uzantısından göçmüş devamı yaqui kızılderilerine ait bir #şamanöğretisi olduğunu söyleyerek başlayayım. Castaneda’nın kendi çömezlik yıllarında yazdığı 12 kitap var.
Gelelim benim hikayeme CC ile 92 yılında tanıştım, ilk iki kitabı okudum (30 yıl olmuş!) 94 yılında #fethiye ye taşınırken kitapların gerisini almadım, aslında büyülenmiştim fakat mantık yürüterek; ben burada ne bir #nagual bulabilirim ne de #meskaline dolayısı ile bu bilgileri sindirmem mümkün olmaz dedim😏😔
200O yılında #7numara dizisi için İstanbul’a döndüm, altı ay kalacağımı düşünürken hala buradayım🤣
Seksenli yılların sonundan beri #kuantumfiziği ilgimi çekiyordu, Türkçe çok az veri olmasına rağmen tümünü okumuştum hatta 99 yılında yazdığım ilk kitabım #sırıtkankırmızıay da öğrendiğim #kuantumfelsefesi ne dair bir kurgu yaptım. mem mümkün olmaz dedim😏😔
200O yılında #7numara dizisi için İstanbul’a döndüm, altı ay kalacağımı düşünürken hala buradayım🤣
Seksenli yılların sonundan beri #kuantumfiziği ilgimi çekiyordu, Türkçe çok az veri olmasına rağmen tümünü okumuştum hatta 99 yılında yazdığım ilk kitabım #sırıtkankırmızıay da öğrendiğim #kuantumfelsefesi ne dair bir kurgu yaptım. İstanbul’a döndüğüm ilk yıllarda izleyici olarak katıldığım bir kuantum sempozyumunda konuşmacı olan ve sonra iyi bir dost olduğum Doç.Haluk Berkmen ile tanıştım. O bana Castanedanın kitaplarından birini hediye etti, gözüm parladı, hatırlamıştım ve artık eskisi kadar mantık odaklı değildim 😃 sözü uzatmayayım sonrasında onbeş yıl kadar bu kitapların sunduğu harika bilgiyi sindirmek için muntazam grup çalışmaları yaptık. Ben yirmi yılda kitapları altışar kez okuyup web siteme bin civarında yazı ekledim.
Sonuç olarak 12 kitabın uygun okuma sırasının fotoğraftaki gibi olmasını bi yana not etmişim.


Tamamen kişisel bir çıkarım, şu an bununla ilgili hangi kriterleri kullandım hatırlamıyorum. İsteyen kullansın ya da rastgele okusun.
Son söz: eğer CC çalışmam olmasaydı işin çıkış yerine #muuygarlığı na ve onun uzantısı

#hunabilgisi ne ulaşamaz ve hayatımın en büyük mutluluğuna rahatlığına ruh huzuruna varamazdım galiba🧐 #urbanshaman öğretisi en eski bilgiden çağımıza uyarlanmış, en pratik en olgun uygulamadır.

savaşçı nedir konusu:

Toltec bilgeliği ya da daha çok bilinen adıyla Carlos Castaneda terminolojisi; Bilgi Adamı olma yolunda niyetlenen çömezleri eğitmek/ikna etmek için bizatihi kendi yirmibeş yıllık uğraşını an be an örneklerle ve olanca dürüstlüğüyle 12 kitap dahilinde anlatmaktadır.
Kitaplarda bu çömezlerine Savaşçı olarak bahsediliyor oluşu, öğretiye gönül vermiş olanları hiç rahatsız etmez çünkü bu kelimenin içini dolduran özü anlamışlardır. Ancak öğretiye dışarıdan bakanlar için Savaşçı kelimesi irkiltici gelir, belki de dünya oldu olası savaştığı ve acıyla kıvrandığı içindir.
Bazen bu irkiltici etkiyi bertaraf etmek için bu kelimenin yerine ikame edici başka bir kelime kullanmayı dahi düşündürmüştür bana. Maalesef bulamadım fakat şunu yaptım. Castanedanın ustası don Juan Matus’un savaştan kastettiği nedir diye aradım ve bunu gerçekten de açıklamış olduğunu gördüm:

Savaş, bi savaşçı için, bireysel ya da topluca yapılan aptallıklar ve nedensiz şiddet anlamına gelmez. Savaş, bi savaşçı için, insanı erkinden yoksun bırakan bireysel benliğe karşı mutlak bir mücadele vermektir.”

Bu durumda, savaşçı gibi yaşamanın şartlarını öğrenmek ve uygulamak anlamlı olmaz mı? Çünkü anlatacağım şartlar aslında şamanik bir yaşamın da nasıl olacağını anımsatıyor. Şamanlık çok kişisel bir kavramdır. Fakat şaman gibi yaşamak bazı yönleri ile genelleştirilebilir, URBAN SHAMAN Şehir Şifacısı grubumuzda yaptığımız da tam olarak budur.

not. Alıntı yaparsanız emeğe saygı icabı kaynak belirtin lütfen, aloha dostlar

Sibel

Recent Posts

fibromiyalji dünyada ne zaman başladı?

Fibromiyalji tarihçesi "Nörasteni" gibi terimlerle tanımlanmaya çalışılsa da 1904 yıllarında Gowers "fibrositis" tanımını kullanmış, böylece…

1 ay ago

Urban Shaman – şehir şamanı ders notları 1

4 Mart 2020 Mircea Eliade: Dünyanın en tanınmış, saygı duyulan şaman  araştırmacısı, kendisi bir şaman…

2 ay ago

Sibel Atasoy kimdir sorusuna cevap bulmak!

Komik olacak ama dün gece uyumadan önce tüm hayatım gözümün önünde resmî geçit yaptı, bir…

1 yıl ago

Açken Diplama işe yaramaz

#şehirdenindimköye zamanı bile elden kaçıyor korkarım, fotoğraflara baktığınızda #megakent faciasını anlamak hiç de zor değil…

1 yıl ago

Asimov, bir zaman yolcusu muydu?

Lütfen önce Asimov’un 1954 yılında yazdığı Çok güzel bir gün öyküsünü okuyun ve sonra konuya…

1 yıl ago

Dogonlar ve SİRİUS Yıldızı -3

önceki bölüm için tıklayınız BİR SUDANLI SİRİUS SİSTEMİ Ynzan: M. Griaule ve G. Dieterleıı Not:…

1 yıl ago