Bozon Fermiyon aşkına!

Fermiyonlarla beraber olan-tek başına bulunamayan- kütlesiz -elektriksel yükten yoksun bozonlar acaba eter mi sizce??
  • Murat Uhrayoğlu Eter aslında kütlesiz ve yüksüz maddenin üzerinde titreştiği birleşik bir bozon dalgasıdır ve tüm evreni hiperbolik zaman dalgalarının üzerine binmiş şekilde kaplar..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü zaman dalgaları nedir?

    Turan Erdal Soru: bozonlar=eter mi? Türkcesi: bozonlar=hayali parcaciklar mi?

    Murat Uhrayoğlu Zaman 5-boyutlu relativiteye göre tek boyutlu sabit bir nicelik değildir, aksine t=t’+t” şeklinde iki parametrik değişkenle hiperbolik bir evren hattı tarayan bir elektromanyetik dalgadır ve fizik yasaları gereği bozonlar da dalga olduğu için bu sayede dalga+dalga birleşeilmekte ve böylece uzay+zamanı oluşturmaktadır..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Bi zamanlar bilim tayfası bu eter ismini kullanmaya başlamışlardı fakat sonra dalga dalga vaz geçildi, yanılıyomuyum?

    Murat Uhrayoğlu

    Evet, 100 sene önce einstein ve hatta 200 yıl önce newton eter tanımını kullanıyordu bu boşluk için. Ama kuantum mekaniği ve partikül fiziği geliştikçe ve özellilkle de 1984 yılında süpersicim kuramının temelleri atılmasıyla bu boş maddenin…Devamını Gör
    Murat Uhrayoğlu Turan bey bozonlar madde değil partikülleri taşıyan alan ağları yani kütleçekim alanı, elektromanyetik alan veya higgs alanı gibi partikülün içinde yüzdüğü bir deniz veya okyanus gibidir. Partikülleri teşkil eden fermionlar ise bu denizdeki yolo alan gemiler gibi de düşünülebilir ve dikkat edilirse deniz statik değildir, yani gemiyi sürekli dalgalar halinde titreştirir. Sanırım çok iyi bir benzetim oldu..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü acaba bozonlar-fotonda bozonsa- fermiyonlarla karşılaşıp mı bildiğimiz madde olarak görünüyor??* yani-bozon-foton- fermiyonlarla karşılaşmazsa madde olarak görünmez mi?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü meditasyon hallerinde fermiyon halinden farklı iken -beden olarak- farklı gerçekliği mi algılarız??

    Murat Uhrayoğlu

    Evet aynen dediğiniz gibi, mesela şimdi fizikçilerin maddenin oluşumunu açıklkamak için harıl harıl aradıkları higss bozonu da var olan ve teorik olarak isbatı olan higgs alanı sayesinde açığa çıkmaktadır. Yani ana dediğimiz olay, fermionla…Devamını Gör
    Murat Uhrayoğlu Bu yüzden yakın bir gelecekte fizik ile dini kavramların öngörüleri birleşmesi gerekebilir diye düşünüyorum, yani bu noktada einstein’ın öngörüleri yine doğru çıkıyor, yani o da bilimi tam anlamak için dinin öngörülerini kullanmanın kaçınılmaz olduğunu, yani bu sonsuz güce atıf yapmıştı..Çünkü, ben de gerçekten isbatladım, maddenin açığa çıkması için uygulanan kuvvet alanının sonsuza gitmesi gerekiyor..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bilmediğini kabul ediyor yani, bu da güzel bi başlangıç

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yani sen de mi (brütüs!) tanrı zar atmaz diiyorsun?

    Murat Uhrayoğlu

    Bence zarları eğer tanrı atıyorsa bile, muazzam bir bilinç ile atılıyor demektir. Çünkü hangi partikülün nerede ortyaya çıkacağını belirsizlik ilkesinde kestirebilecek bir zekayı evrende göremiyoruz, yani madde kendini şekillendiremeyecekse, mutlaka ona bir form veren mekanizma olmalıdır diye düşünüyorum, aksi bir düşünce zaten deli saçması olur..Yani, paralel bir evrendeki otomatik çalışan bir alan dalga formu maddeyi bu bilincin tezahüründe ve tabi onayııyla biçimlendirip, can vererek atomik partikülleri evren boyutuna oluşturarak fırlatıyor (tabi benim düşünceme göre..)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yani bozon burada tek beşına görülemese de-taşıyıcı kuvvet olarak birlikte var etmeye hazır bir bilinmeyen-görülmeyen se-de karşısında fermiyon bulamadığında ne olacak??

    Murat Uhrayoğlu O azaman bildiğimiz anlamdaki boşluk yani eter oluşmuş olur kanımca, yani o oluşan şey madde olmaz boşluk halinde boş uzayda salınnan bir iplikçik olarak kalır ve üzerine ne zaman bir fermion binse o zaman onu oluşturarark evrene transfer eder..

    Murat Uhrayoğlu Çünkü ağın kenarları boşluk oluşturkenm düğüm nokyalarını bir file gibi hayal edin, düğümlerde madde poartikülleri topaklanmış olacaktır..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bence fermiyon bulamayana kadar evrim

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Işıık-foton-bozon anlamımda fermiyonların çağrısına cevap veiriyor birebir…..çağrılıyor ve geliyor…..

    Murat Uhrayoğlu İyi de madde içeriği olmayan boşluk nasıl evrimleşebilir ki? Örneğin hiç bilgi olmayan boş bir zihin herhangi bir fikri evrimleştirme şansına sahip olabilir mi?

    Murat Uhrayoğlu Dediğiniz mekanizma aynen öyle çalışıyor sibel hanım, önce partikül bozona çağrılıyor, sonsuz bir enerjinin transforme etmesi ile partikül yaratılarak tanecik şeklinde evrene fırlatılıyor..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü o zaten o hailiyle evrimleşmiştir….o zamana kadar olan süreci kastettimm..koşullanmış fermiyonların bozon tahriki aynı şeyi yaratıyor diye bir çıkarsama yaptım:)))

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bu arada ortalığı karıştıran yeni doğan sibel hanım değil:)) o da bir yerden gelir şimdi ama :))))

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü o boşluğun evrimleşmesi söz konusu değil demek istedim..onu çağıran fermiyonlarnı işi bu:))

    Murat Uhrayoğlu Valla kimin kimi 🙂 çağırdığını pek anlamadım ama öncelik sırasını bozona veriyorum 🙂

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü beraber araştırıyoruz ben anlamam ama

    Murat Uhrayoğlu

    olsun benim favorim bozon olsun 🙂 sizinki de fermion 🙂 bakalım kim kimi meydana çıkaracak!! Evrim dediniz de, partikülün aniden ortaya çıkması gibi bir durum olamaz mı? Yani istenç olduğu anda çpk küçük bir nanosaniye veya daha fazla kısa süren bir ömür aralığında da partikül yaratılabilir. Mesela partiküllerin yaşam ömürlerinmi veren fizik tablolarına bakarsanız bazıları inanılmaz bir kısa süre yaşarlar. Ben bunun yaratılma aşamasında da benzer bir evrim geçirdiğini düşünüyorum..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yokk benim ki de bozon da iş fermiyona düşüyor:)))

    Sibel Atasoy zar konusu hariç daha pek bi şey yazmadım 🙂 Rastgeleliğe razı olmak özellikle analitik zihni kullananlara hep zor geliyor. Belki biraz da eril özelliktir bilemiyorum. Yani her şey mutlaka planlanmış ve amaçlı olmak zorunluluğu, bir baş ve son olmak zorundalığı varmış gibi düşünmek gerçekten de aristonun izi silin-e-meyen hediyesi galiba. Kuantumun belirsizlik ilkesi Einsteini yıktı örneğin. Buna şaşırmıyorum kilise eğitimi almış birinin bu sınırı yıkabilmesi için önce kendisini öldürmesi lazım 🙂
  • Murat Çağlıyan
    Murat bey ; birleşik alanlar kuramı konusunda çalışıyormuşsunuz anladığım kadarıyla, bende uzun zamandır bu konuda araştırma yapıyorum. Ether konusunu açtığım pek çok fizikçi direkt olarak reddediyor.
    Bence ether var, ama biraz farklı bir şekilde, sizin teorinizi yukarıdaki yorumlarınızdan bir miktar öğrendim ama sizde aynı yaklaşımdasınız bu çıkmaz yol… Bunu bende daha önce denedim.
    Sorgulamanız gereken şey var olan fizik yasaları, kuantum fiziği özellikle, kuantum fiziği bir yanılsama, ama yanlış değil, sadece iki cevaptan zor olanı daha kolay bir cevap var ve onu anlamak için paradigma değişimi şart…
    Kuantum fiziğinin bu şekilde gelişmsinin sebebi MM deneyindeki bir yanlış yorumlama…
    Ether’i ispat için yapılan bu deney ,sonucu ether ‘in olmadığı gösterilmiş ama sonuçlar doğru değerlendirilmediği için cevap zor yoldan bulunmuş …
    Her sorunun 2 cevabı olduğu için kolay cevap bulunmayı bekliyordu…
    Ve ben o cevabı bulduğumu düşünüyorum. 4 kuvveti ve parçacıkları birleştirdim kendi TOE kuramımda,
    bu arada evrensel sabitleri de açıklayabiliyorum ve sicimleride…
    Madde nedir ? in cevabı da bu açıklamanın içerisinde…
    Alcubierre Driver yapabilmek için gerekli teorik alt yapı var ,tek sorun bunu gerçekleştirecek teknolojiye uygulanması…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir