Categories: Felsefe ve Kuantum

Bose-Einstein Yoğunluğu

20. “Bose-Einstein Yoğunluğu“: …

Prof.Fröhlich’in “pompalı sistemi” en basit, şekliyle enerji pompalanan elektrik yüklü moleküllerin (ikiz kutuplar bir ucu pozitif, diğer ucu negatif yüklü moleküller) titreşim yapmasıdır. Titreşen ikiz kutuplar (canlı dokunun hücre duvarlarındaki moleküller) elektromanyetik titreşimler (fotonlar) yayarlar; bunlar tıpkı titreyen küçük radyo vericileri gibidirler. Fröhlich, belli bir çizginin üstünde enerji pompalanan moleküllerin birlik içinde titreşim yaydıklarını göstermiştir. Kendilerini olabilecek en düzenli yoğun dönem konumuna sokuncaya kadar devam ederler.

  • 21. Bose-Einstein Yoğunluğu’nun en önemli özelliği; düzenli bir sistem oluşturan parçaların yalnızca bir bütün olarak davranmaları değil “bir bütün oluşturmalarıdır“. Her parçanın kimliği öyle bir birleşime uğrar ki kendi bireyselliklerini tamamıyla yitirirler.
  • 22. Bilinçliyi bilinçli olmayandan ayıran şey, nöron bileşenleri arasındaki B-E Yoğunluğudur. (Kuantum Denemeler için Bakınız: https://sibelatasoy.com/?p=203 )
  • İnsanların da moloküller gibi davrandıklarını varsayalım bir an için, bu durumda birlik içinde titreşim yaymasını istediğiniz guruplar üzerine enerji pompalamak (dikkati yoğunlaştırmaktan başlayarak savaş açmaya kadar geniş bir seçenek ağında) gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, şu an Filistin’e uygulanan işlem bu olabilir!

    Olabilir mi?

    Sibel

    View Comments

    • Fakat Bose-Einstein yoğunluğu enerji verilerek elde edilmez. Aksine sistemden enerji çekerek bu yoğunluğu elde edersiniz. Süper soğutulmuş maddede atomlar en yakın kuantum durumlarına çöker.

      İnsanları da -270 C yaklaşık bir değere getirirseniz emin olun hepsi aynı şekilde davranacaktır.

    • Bilinçli olma durumu uygun olma durumudur.
      Uygun olma durumu sabitlenmiş ,ortama tutunmuş,ortamın niteliğine uyumlanmış olmadır.

      sevgiyle nurten.

    • Sevgili Xenix, Bu tarifler Kuantum Fizikçi D.Zohar'a aitler. Uyarın gereği konuyu başka kaynaklardan da okudum ve söylediğin farkın; "yoğunlaşmanın" çeşitli deneylerle tekrarından kaynaklandığını çıkarsadım.

    Share
    Published by
    Sibel

    Recent Posts

    fibromiyalji dünyada ne zaman başladı?

    Fibromiyalji tarihçesi "Nörasteni" gibi terimlerle tanımlanmaya çalışılsa da 1904 yıllarında Gowers "fibrositis" tanımını kullanmış, böylece…

    2 ay ago

    Urban Shaman – şehir şamanı ders notları 1

    4 Mart 2020 Mircea Eliade: Dünyanın en tanınmış, saygı duyulan şaman  araştırmacısı, kendisi bir şaman…

    2 ay ago

    Sibel Atasoy kimdir sorusuna cevap bulmak!

    Komik olacak ama dün gece uyumadan önce tüm hayatım gözümün önünde resmî geçit yaptı, bir…

    1 yıl ago

    Açken Diplama işe yaramaz

    #şehirdenindimköye zamanı bile elden kaçıyor korkarım, fotoğraflara baktığınızda #megakent faciasını anlamak hiç de zor değil…

    1 yıl ago

    Asimov, bir zaman yolcusu muydu?

    Lütfen önce Asimov’un 1954 yılında yazdığı Çok güzel bir gün öyküsünü okuyun ve sonra konuya…

    1 yıl ago

    Dogonlar ve SİRİUS Yıldızı -3

    önceki bölüm için tıklayınız BİR SUDANLI SİRİUS SİSTEMİ Ynzan: M. Griaule ve G. Dieterleıı Not:…

    1 yıl ago