Categories: esinti

Bilinmeyen-Nagual

Bilinmeyenden aşırılan parçalara isim verilip tanımlamalar yapılarak bilinenler dünyasına dahil edilir ve bunların hepsi doğrudur, birbirleriyle çelişkili görünseler dahi! (bütünselliğe dahildirler, doğru ancak eksiktirler). Bilinç dünyası böyle oluşuyor (oyunlar). Bunda hiç bi yanlışlık göremiyorum. Diğer taraftan eğer birileri -özellikle eril üşünce- bu isim konarak ithal edilmiş parçalar sayesinde bilinmeyenin alanını küçülttükleriini sanıyorlarsa şimdilik buna katılmıyorum. Bilinmeyen her zaman aynı boyutta -boyutsuz ve tanımsız-kalacaktır ki bu onun -yokluğun- ve bizim -varlığın- mucizevi sistematiğidir.

*

2008 den bu yana kişisel yol öykülerim bu adreste, daha öncesinde agnia.blogcu ve ondan öncesinde internet Türkiyeye geleli beri felsefe ekibi gibi ilgimi çeken birçok sitede yer alıyor. Binlerce yazı ve yorum var ve hepsi bilinmeyen bi şeyin içinde yol alırken etrafa can havliyle saçtığım pirinç taneleri. Eskiden bunları önemsiyordum çünkü kendimi yakalayabilmek için ihtiyacım vardı. Son bikaç yıldır ise sadece eğlencemin küçük bir bölümü oldular.Artık arayışta olmadığımı kabul etmek bazı yakın dostlarım için kabul edilmesi zor oldu biliyorum. Yorulduğum için değil sanırım farklı bir evreye geçtiğim için “gerçek” arayışını bıraktım daha doğrusu o arzu beni bıraktı 🙂
Fark etmez.

Sibel

Share
Published by
Sibel

Recent Posts

fibromiyalji dünyada ne zaman başladı?

Fibromiyalji tarihçesi "Nörasteni" gibi terimlerle tanımlanmaya çalışılsa da 1904 yıllarında Gowers "fibrositis" tanımını kullanmış, böylece…

1 ay ago

Urban Shaman – şehir şamanı ders notları 1

4 Mart 2020 Mircea Eliade: Dünyanın en tanınmış, saygı duyulan şaman  araştırmacısı, kendisi bir şaman…

2 ay ago

Sibel Atasoy kimdir sorusuna cevap bulmak!

Komik olacak ama dün gece uyumadan önce tüm hayatım gözümün önünde resmî geçit yaptı, bir…

1 yıl ago

Açken Diplama işe yaramaz

#şehirdenindimköye zamanı bile elden kaçıyor korkarım, fotoğraflara baktığınızda #megakent faciasını anlamak hiç de zor değil…

1 yıl ago

Asimov, bir zaman yolcusu muydu?

Lütfen önce Asimov’un 1954 yılında yazdığı Çok güzel bir gün öyküsünü okuyun ve sonra konuya…

1 yıl ago

Dogonlar ve SİRİUS Yıldızı -3

önceki bölüm için tıklayınız BİR SUDANLI SİRİUS SİSTEMİ Ynzan: M. Griaule ve G. Dieterleıı Not:…

1 yıl ago