Şifala-n-mak

Şaman, evrende mevcut olan majik güce inanmış ve bu güçten insanların faydası için istifade etmeyi denemiş ve başarmış kişidir. (Prof F.Bayat)

*

Niyetin, saf niyetin üstesinden gelemeyeceği bi şey yok, hatta zaman zaman irkiltici!
Hayatın, insanın önüne çıkardığı engeller, zorluklar da niyetin sağlamlaşmasını sağlayan araçlar. Bu mekanizmayı bilseniz dahi hep uyanık olmak gerçekten kolay değil.

**

Bu yazıyı dikkate almanızı öneriyorum:Tıklayınız

“Bir büyücü bilir ki eğer hayaletlerinden kurtulmazsan, onlar senin için gelirler.”
Yazıdaki “büyücü” kelimelerini, gerçekliğin rüya oluşuna ayanlar olarak değiştirerek okuyun lütfen. Çünkü bu kelimenin bağlı olduğu pagan geçmiş şimdi aynı işlevlerle modernleşmiştir.Kelimelere ve kullanılan alet edevata bağlılık sizi özgürleşmekten geri koyabilir.

**

“Rüya görmenin başlı başına nasıl bir gücü olduğunu hiç kimse rüyasında dahi görmemiştir!” Ursula K.Le Guin

*

Kaos, düzen-de olan- için vardır. sa

**

Kahramanın yolculuğu, minicik farklarla tarihin bilinen tüm zamanlarında, şaşırtıcı bir tutarlılıkla sunulup durmakta, keşif değil yeniden keşif çabası sürüp gitmektedir. Aranan ve tehlikeli biçimde elde edilen tanrısal güçlerin (tezahür ettirme)daha en başından beri kahramanın kalbinde olduğu ortaya çıkar. O kim olduğunu öğrenen ve gücünün uygulamasına geçen “Tanrının oğludur”.

Bu bakış açısıyla kahraman, hepimizin içinde saklı duran, yalnızca bilinmeyi ve yaşama katılmayı bekleyen tanrısal yaratıcı ve kurtarıcı imgenin simgesidir. (Tamamı için tıklayınız)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir