Öküze İlişme şaşkınnn!

Ayşe Teyze‘li “Yiyin Gari” bence çok başarılı bir reklam kampanyası. İnternette bir aratayım dedim, acaba herkes nasıl düşünmüş diye: 

Ayşe Elmacı‘nın kullanıldığı ilk film büyük satış başarısı getirince, Elmacı ile uzun vadeli anlaşma yapıldı. “Çoban Arif” ve “Postacı” reklam filmleriyle Ayşe Teyze Lay’s’in sözcülüğü sürdürdü. 

2004 yılında yapılan AC Nielsen araştırmalarına göre Lay’s pazar payını tam yüzde 16.5 arttırdı. Sonraki araştırmalar da Ayşe Teyze‘li reklamın ürünün “doğal” algılamasına büyük katkı yaptığını, reklamın izlenmesi çok keyifli bir reklam olduğunu gösterdi. Lay’s için yapılan tüm araştırmaları okuduğunuzda reklamla başarıya ulaşmanın raslantı olmadığını net olarak anlıyorsunuz.

Ayşe Teyze gerçekten sevimli fakat son bölümlerdeki delikanlı’nın (kimdir bilmiyorum) çizdiği saftirik, şehirli tipleme daha da hoşuma gidiyor. Belki de Ayşe Teyze’nin söylediği gibi “şaşkın!” tanımını pek tanıdık buluyorum. “Öküze ilişme şaşkınnn!!!” Beni çok güldürüyor. Aslında reklamı izlediğimde ben de öküz altında biraz buzağı aramadım değil, hani delikanlının fuları filan, köylük yerde seyredeni yabancılaştıran unsurlar. Reklamın yaratıcısı hafif efemine unsurları hem de köy ortamıyla bağdaştırıp, öküzle ineği karıştırışımızı doğrusu yüzümüze iyi vuruyor :)))  Zaten sanırım bu sayede reklam kampanyası Effie ödülü kazanmış.  Reklamların hepsi böyle katmanlı anlamlar içerecek şekilde ve bu denli naturel olsa televizyon seyretmeye başlayabilirim:) Örneğin Axess kızının keşfedildiği ilk reklam da dikkat çekiciydi, fakat devamını getiremediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir