KırkYama’da neler var bu günlerde…

Temmuz 24 2010 tarihinde Devamı…

Mavi Tüy – Richard Bach

  Mavi Tüy – Richard Bach Kategori: Kitap Özetleri “Bir zamanlar billur gibi bir irmagin dibinde bir koy dolusu yaratik yasardi.. Irmagin akintisi hepsinin uzerinden sessizce gecerdi; gencinin, yaslisinin, zengininin, yoksulunun, iyisinin, kotusunun uzerinden kendi yoluna giderdi, yalnizca kendi billur safligini bilirdi. Her yaratik kendisine gore bir yontemle irmak dibindeki dallara ve kayalara sikica tutunmustu; cunku yasama bicimleriydi tutunmak …
Temmuz 23 2010 tarihinde Devamı…

BİR ORTAK YAŞAM DENEYİ: DUTLAR EKOKÖYÜ

Söyleşi: Abdullah  Aysu-İstanbul’daki dostlarımdan Menemen’e bağlı Turgutlar Köyü’nde bir ekoköy projesi olduğunu duyduğum andan itibaren görme arzusu içimde depreşti. Çeşitli gözlem, bir miktar dinlenme amaçlı Ege’ye doğru yola çıktığımda Dutlar Ekoköy’üne biran önce ulaşmaya odaklandım. Son zamanlarda kentte parayı “vuranlarda” bir köyde tarla alma sevdası sarmıştı. Köye gidenler arazinin en iyi ve verimli yerine köşkünü …
Temmuz 20 2010 tarihinde Devamı…

Beden, bir roket fırlatıcısıdır.

  Temmuz 20th, 2010 Ekleyen: Sibel Güzelliği, günün modasına uymadığı için çirkin ya da kabul edilemez olarak değerlendirmek, vahşi doğaya ait olan doğal neşeyi derinden yaralar.   Kadınların, tini yaralayan ve vahşi ruhla ilişkiyi koparan psikolojik ve fiziksel standartları reddetmek için haklı sebepleri vardır. Bazıları ruhun bedeni bilgilendirdiğini söyler. Ya bunun tersi geçerliyse? Bedenin ruhu bilgilendirdiğini, ruhun dünyevi hayata uyum …
Temmuz 19 2010 tarihinde Devamı…

Kurt üzümü-goji berry

Kurt üzümü-goji berry      Goji küçük yumuşak meyveleri olan  1,700 yıl boyunca Tibet’te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptığı ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.  Goji, Tibet’te kolesterolu ve kan basıncını düşürmek için kullanılır, ve kanı temizler. Goji meyvelerinin, göz problemlerinin tedavisinde faydalı var, kırmızı noktalar, sedef hastalığı, alerjiler, uykusuzluk, kronik karaciğer hastalığı, şeker hastalığı …
Temmuz 13 2010 tarihinde Devamı…

Tarımsal Sorunlar, Mevcut Politikalarla Çözülebilir mi?

Dün televizyonda Boutros-Ghali eski BM genel sekreterinin bir röportajını dinledim. Bize soruyordu: “Global sorunlar, ulusal politikalarla çözülebilir mi?” Ve sonra cevabını kendi veriyordu. “Çözülemez. Sorunlar global ve bu sorunlara çözüm ancak demokratik, global yollardan bulunabilir. Ülkeler sorunların sadece kendi ülkelerine özel olduğunu sanıyorlar ama yanılıyorlar.” Bu röportajdan beri düşünüyor ve hak veriyorum. Örneğin tarıma ve sorunlarına …
Temmuz 9 2010 tarihinde Devamı…

Potlaç nedir?

Son zamanlarda rastladığımız bu kelime bizlerin “piknik” kavramı ile benzeşse de bakın aslında ne imiş: TDK Sözlüğü Fransızca “potlatch” kaynak alınmış: “Kızılderililerin birbirlerine armağanlar verdikleri dinî bayram.”   Vikipedi “Potlaç”, bir tür Kızılderili’lerin değiş tokuş şeklinde gerçekleşen bayramlarına Şinok dilinde verilen isim. Potlaç bölgenin ticaret ve ulaşımda kullanılan Şinok diliyle bütün batı kıyısına yayılmıştır, hem beslemek hem de tüketmek anlamındadır. Beslemek anlamı verilenlerin çoğunlukla …
Temmuz 1 2010 tarihinde Devamı…

Spiral

Tereyağında cazırdayan spiritüalite Yanmış şeker kokusu buram buram Haziran sonunda şakırdayan yağmur Ağaçlar mesut, çayırlar güleç Bilinç kuantumla olmuş ocakta güveç Yakınlaşan gezegenlerden bir rüzgâr Pir rüzgâr Bulutların ardında hınzırca Gülümseyen güneş Dağlarda bir hazırlık Bir telaş Güve kelebekleri çağırıyor: eş eş Yaz ortası gök gürültüleri Karışıyor mide gurultularına Zayıflayalım güzelleşelim çocuklar Meydanlarda güç tellalları Ayağımız açıkta yorgan Buzdolabında Döne döne fırıldaklar çıngırdaklar Bilginin ipliği çıkmakta pazara Tarifi bırak el kararı yap Ninene sor olmazsa dedene Uğraşma …
Haziran 29 2010 tarihinde Devamı…

Halüsinasyonun zihnimizle ilgili ortaya çıkardıkları

Oliver Sacks: Halüsinasyonun zihnimizle ilgili ortaya çıkardıkları Videonun tam metini: Gözlerle görürüz. Fakat aynı zamanda beyinle de görürüz. Ve beyinle görme çoğunlukla hayal gücü olarak adlandırılır. Ve bizler kendi hayal gücümüzün, içsel dünyamızın manzaralarına alışkınız. Bütün hayatımız boyunca onlarla yaşamışızdır. Fakat bir de halüsinasyonlar var. Ve halüsinasyonlar tamamen farklı. Bizim ürünümüz değillmiş gibilerdir. Bizim kontrolümüzde değilmiş gibilerdir. …
Haziran 22 2010 tarihinde Devamı…

ALIN ÇAKRA (ERDEM VE ŞEKİLLER)-Agnia

6 – ALIN ÇAKRA (ERDEM VE ŞEKİLLER) Sanskritçe ismi AJNA “emir” olarak bilinen alın çakrası düşünce merkezi ve denetimini sağlar, beynin ortasında yer alır. Üçüncü Göz, Alın Çakra, Ajna Çakra veya Bilgelik gözü olarak bilinir. Yüksek zihinsel güçlerimizin, hafızamızın ve irademizin merkezidir. Sinir sisteminin merkezidir. Görme merkezidir. Bilincin geliştirilmesi ve üçüncü gözün açılmasıyla düşüncelerin denetlenmesi öğrenilir. …
Haziran 22 2010 tarihinde Devamı…

Kendini önemsemeyi bırakmak, ölmeden ölmektir.

“Ben” dediğimiz şey, aslında bize atfedilmiş (çeşitli yollarla, çoğu 0-6 yaş olmak üzere ve genetik yolla geçen şeyler) bizim de kabul ya da red ederek kabullendiğimiz şeyler olduğunu biliyoruz. Bazı öğretiler “beni” yıkmak üzerine yapılanmışlar ve fakat yerine başka BENler koymakta olduklarının ya farkında değiller ya da bilerek yapıyorlar. Bilerek yapıyorlarsa da doğruluk payı var …
Haziran 16 2010 tarihinde Devamı…

Yaşım başım buna engel değil

sevebilirim hem de nasıl dile benden ne dilersen canımı, gözlerimi kızabilirim, ağzım köpürmez …ama devenin öfkesi hiç kalır benimkinin yanında anlayabilirim çoğu kere burnumla anlayabilirim, yani en karanlığın en uzaktakinin kokusunu alarak ve dövüşebilirim. doğru bulduğum, haklı bulduğum güzel bulduğum her şey ve herkes için yaşım başım buna engel değil   nazım hikmet
Haziran 16 2010 tarihinde Devamı…

IMECE EVİ EKOLOJİK DENEYİMLER PAYLAŞIM KAMPI-YAZ 2010

IMECE EVİ EKOLOJİK DENEYİMLER PAYLAŞIM KAMPI-YAZ 2010 Aşağıdaki tablo her hafta yeni katılımcılarla dönüşümlü olarak uygulanır. 1.gün;CumartesiYerleşme, tanışma, İmece içerisinde gezerek tanıtım,kamp ve deneyimler üzerine sohbet,bilgilendirme ve görev paylaşımı.   2.gün;PazarTarım;Geleneksel,Permakültür, Biyodinamik, Ekolojik yöntemlere göre toprak ve bitki bakımı, çapa, hasat, sulama, budama,malç,ot yolma,tohum,fide ekimi vs.   3.gün;Pazartesi07-09.00 Tarım (sadece istekliler ile) 10-12.00 Gıda üretimi (mevsimine göre; reçel, salça, turşu, erişte, konserve,fermantasyon,sebze …
Haziran 16 2010 tarihinde Devamı…

ŞAMANLARIN DÜNYA GÖRÜŞÜ

Haluk Berkmen   Şamanın insan tanımı Şamanlık geleneği insanların en eski inanç sistemi olup, tek tanrılı dinlerin ortaya çıkışından binlerce yıl önce kültürel bir olgu olarak saygınlığını kazanmıştı. Dünyanın hemen her tarafında, insan topluluklarının ilk oluştuğu dönemden itibaren, şaman kültürünün izlerine rastlamak mümkündür. Kaya üstüne ve mağara duvarlarına çizilmiş olan resimler Şaman kültürü ile ilişkili olsalar da, Şamanlık …
Haziran 12 2010 tarihinde Devamı…

Eğitim manipülasyondur.

Haziran 12th, 2010 Ekleyen: Sibel  Eğitim manipülasyondur. Hatta ağzımızdan çıkan her söz, yüzümüzdeki her mimik manipülasyondur. Manipülasyon/manipulation:Fransızca,Varlıkları yapıcı,açıklayıcı ve yararlı birbiçimde kullanma işi. Bu kelime pozitif tanımlandığı halde, insanlar bu kelimeden iğrenirler! Çünkü yönlendirilme fikri kendilerine tahammül edilmez gelir. İlginç olan bunun zaten kendilerine doğuştan yapıldığı, hep yapıldığı (beşikten mezara), üstelik nasıl yapılacağının da öğretildiği, yani kendilerinin de …
Haziran 10 2010 tarihinde Devamı…

Ayn Rand Ve Atlas Vazgeçti

Haziran 10th, 2010 Ekleyen: Sibel Kitap özeti ve çözümlemeler.   Doğum tarihi 2 Şubat 1905 Doğum yeri Rusya Ölüm tarihi 6 Mart 1982 Mesleği Yazar, Filozof Ayn Rand (2 Şubat 1905 – 6 Mart 1982, ilk adı Alissa Zinovievna Rosenbaum), kurduğu objektivizm felsefesi ve yazdığı Yaşamak İstiyorum (We the Living), Ben (Anthem), Hayatın Kaynağı (The Fountainhead) ve Atlas Silkindi (Atlas Shrugged) kitapları ve objektivizm felsefesiyle tanınan düşünür-yazar. Felsefesi ve kitapları …
Haziran 10 2010 tarihinde Devamı…

Ebru Workshop” [ Burhan Ersan ]

Ebru Workshop” [ Burhan Ersan ]Tuva’da seminerler, workshoplar yağmuru başladı, farkında mısınız? ” Yaratıcılık ve farkındalığı arttırma atölyesinin tanıtım semineri…” Ebru Ustamız; Burhan Ersan’la birlikte Misafirlerimizin de katılacağı; Ebru Gösterisi… —————————————————————– Ebruya farklı bir bakış, Suyla özgürleşme, İçimizdeki suyla, dışımızdaki suyu barıştırmak, Bütünlük ve sevgi adına, Kendinden ötedeki kendini yakalamak için, Şamanların bilgeliğine ve ilksel insana ya da içimizdeki çoçuğa dokunmak… ——————————————————————- Gösteri ücretsizdir. ——————————————————————- Not: Çalışma esnasında, “Ebru Atölyesi” indirimli yaz kursları hakkında …
Haziran 9 2010 tarihinde Devamı…

Yunus Gibi Gülümse

Hiç aralıksız, durmaksızın gülümseyebilir misiniz? Tabi ki yapamazsınız bunu… Ama sürekli gülümseyen birileri var bu dünyada, kimler onlar? Elbette yunuslar… Nasıl bir yaratılıştır ki yunusların yüzü, her şeye rağmen, onlardan birinin resmi ile hele ki kendisiyle karşılaştığınızda (ne büyük şanstır) hangi gerilimin içinde olursanız olun gevşer; bütün vücudunuzda …
Haziran 9 2010 tarihinde Devamı…

Çocuk Tarım Kampı

Çocuk Tarım Kampı
Haziran 8 2010 tarihinde Devamı…

İstanbul’un 2 milyon ağacı için…

İstanbul’un 2 milyon ağacı için…KURTARABİLİRİZ! Orman Bakanlığı için hazırlanan resmî bir rapora göre 3. köprü projesi kapsamında İstanbul’da kesilen ve kesilecek toplan ağaç sayısı 2,5 milyonun üzerinde. Kesilmeyi bekleyen ağaç sayısı 1,6 milyon. Yok olacak toplam ormanlık alan 16 milyon metrekare. Bu bir katliam. Bu bir cinayet. Hiç kimsenin istemediği, mimarların, mühendislerin, şehir planlamacılarının, ulaşım uzmanlarının ve diğer bilim insanlarının “hiçbir şey için …
Haziran 7 2010 tarihinde Devamı…

Graz Deklarasyonu :

Çeşitlilik için Özgürlük   Her insan açlık çekmeden ve uygun şekilde beslenerek yaşama hakkına sahiptir. Bu insan hakkı, verimli kaynaklara, özellikle tohuma erişme hakkını kapsar. Uzun dönemde, Gıda Egemenliği sadece yerele adapte edilmiş türler ve kolektif bakıma dayanan ve bu çeşitliliği geliştiren kültürel bakımdan zengin, ekolojik gıda üretimiyle sağlanacaktır. Binlerce yıldır, dünyanın her yerinden insanlar, hayvan ve bitkisel ürün çeşitliliği yaratmakta. Bu biyokültürel çeşitlilik …
Haziran 7 2010 tarihinde Devamı…

İstanbul’da Bir Montessori Anaokulu Açılıyor!

İstanbul Anadolu yakasında sadece 35 öğrencisi olacak, sınavsız bir sistemi hedefleyen, anaokulu ile başlayıp ilköğretimi de planlanan bir okul açılıyor.
Haziran 6 2010 tarihinde Devamı…

Kaos Kuramında Hem Hem Mantığı Ve Haluk Berkmen

Her şey çok kötü gidiyor sanki… Dünyanın enerji boyutundaki fotoğrafı karmaşık bir sis perdesiyle kapkara görünüyor. Evrenden galaksimize doğru inerken masmavi bir gülümseyişle bizi karşılayan Dünya anamız, o uzaklıktan görünmeyen ama her birimizce hissedilen bu kara sisin içinden, küçük ama güçlü ışık huzmeleriyle parlayan enerjileri de o mavi bağrından evrene doğru yansıtıyor bir taraftan. Böylesine …
Haziran 6 2010 tarihinde Devamı…

13 Haziran 2010 Pazar Gunu BBOM Pikniği…

“Başka bir okul mümkün” girişimi olarak 13 Haziran Pazar günü çoluk-çocuk pikniğe gidiyoruz… Çocuklar “yeter artık bu sıkıcı toplantılardan gına geldi, hani bizim için birşeyler yapmaya çalışıyordunuz? Güzel birşeyler yapalım, mümkünse biraz da dondurma yiyelim” diye bastırıyorlar! Hem onları dinlemek hem de birbirimizi daha iyi tanımak, daha iyi anlamak için pikniğe gidiyoruz. Bu arada bizimle tanışmak …
Haziran 5 2010 tarihinde Devamı…

EGE ÇEVRE VE KÜLTÜR PLATFORMU

Allianoi Girişim Grubu, AYÇEP-Ayvalık Çevre Platformu, Ayvalık Çevre Koruma Derneği,Baz-Dur Platformu, Çağdaş Hukukçular Dermeği  İzmir Şb, Çiğli-Harmandalı Çevre Platformu, DİSK-Emekli – Sen İzmir 4 Nolu Bornova Şubesi, DİSK-Emekli-Sen İzmir 3 Nolu Buca Şubesi, EFESÇED-Efes Çevre, FOÇEP -Foça   Çevre ve Kültür Platformu,Doğa ve Kültür Derneği, EGECEP Dernegi, Ege Doğa Derneği, Ege 78’liler Demokrasi ve Dayanışma Derneği, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir