Karar verme süreçleri ve şirinlik

Başkalarını da ilgilendiren bir karar alma söz konusuysa, Uzlaşma ya da görmezden gelme yerine Zar yöntemi, aklın çılgınlığa geçit vermesidir. Akıllıcadır çünkü o çılgınlıklar gün oldu bütün medeniyetleri alaşağı etti. Basıncın tehlikeli düzeyde yükselmemesi için tansiyon düzenleyicisi! 🙂 Fakat kabul edeyim ki cesaret işi. (Bakınız Zar Yöntemi)

**

Hücrelerimi taklit ediyorum, öyleyse varım.

**

İnsanlar neden birleştiler? Birlikten güç doğduğunu biliyorlardı şüphesiz ve o gücün koruma kalkanı içinde kalmak, dışında kalmaktan daha iyi göründü gözlerine.
Hep sürüden ayrılanı kurt kapar mantığı! Oysa sürüden ayrılan kendini hala koyun sanıyorsa kurt da onu kapar tabi 🙂

Böylece insanlar görünüşte ikiye ayrılır gibi oldular; birleşmek isteyen ve sürüler halinde dolaşanlar ile yalnız kurtlar! Aslında her iki gurup da tam olarak ne yaptığını bilmiyor bence.
Çünkü birleşenler BİRleşemiyorlar! Sadece şemsiye altına sığınıyorlar. Ya liderin ya da fikrin sultası altında özlerini törpületiyorlar.
Gurupların ille siyasi olması da gerekmiyor, niyet her ne olursa olsun bu aksaklık ortaya çıkıyor.

**

Yakında egzoz gazının da sağlığı kötü etkilediğinii keşfedebilirler! Hazırlıklı olun.
Fakat sigaranın yararları konusu daha epeyce bekleyecek gibi görünüyor. En azından Obama-Erdoğan ittifakı devam ettiği sürece 🙂 A tabi Emine hanım insafa gelirse bi ara onu bilemiyorum. Harika! Bilinmezlerle dolu bi dünyamız var.
Duyduğuma göre,sayın Obama araştırmacı biliminsanlarından sigaranın yararları konusunu şimdilik açmamaların rica etmiş, en azından sn erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını da bitireceği zamana kadar erteleyebilirlerse iyi olurmuş. Dedikodulara pek inanmam ama bu bana oldukça mantıklı geldi.

**

Somut ile soyut arasında bi tercih yapmak durumunda değiliz, ikisi de birbirinin -dışa vurumu/içe dönüşü olarak-ayna yanı aynıdır. Bu sebeple spritüel söylemdeki gibi maddenin ve somutun kötülenerek soyuta geçilmesi yolundansa, güzelleyerek, ihtişamı görerek geçilmesinden yanayım.
Bu tıpkı bi sevgiliden ayrılma zamanı geldiğinde onu kötüleme çirkinleme ve suçlama eğiliminin baş göstermesine benziyor. Oysa madem zamanı geldi, onurlandırarak ayrılsan herkes için daha iyi olur. Velakin bunu yapabilecek erk var mı sende?

**

Bir insan dört yaşına kadar olan hayatının her saniyesini sesli ve görüntülü olarak arşivleyebilmeli bence; çünkü hakkımızdaki gizlerin büyük bölümünün orada olduğunu sanıyorum. Şüphesiz o kayıtların hepsi bedenimize sinmiş durumda zaten var, biz artık ona uygun yaşamaya başlamışız ama neyin nerden geldiğini bilmek harika olmaz mıydı?

4 Yorumlar

  1. ibrahim says:

    Zar yöntemi ; yapmak istediğin şeyleri yap. Algılamam doğru mu ? Büyük patronu tanımadan-bilmeden zar atılamaz gibi geliyor bana.

    1. says:

      Yapmak istediğimiz irili ufaklı pek çok şey var ve bunların çoğu birbiriyle çelişiyor, bu sebeple bizler eylemlerde geri kalmış oluyoruz. O halde diyor yazar, istediklerimiz birbirine ne kadar zıt olsa da bi puanlama derecesi verip zar atalım! 🙂

  2. Turan says:

    Zar yöntemi iyi bir yöntem olabilir, cünkü hangi karar alinirsa alinsin o kariri alanin pisman olmuyacagi anlamina gelir.

  3. füsun says:

    ÇOK BORCUM VAR ÖDEYEMİYORUM.ACABA HAL OLACAKMI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir