Gizemli Dünyaların Kapılarını Aralayın!

YENİ’den DOĞANLARA

PUZZLE’IN PARÇALARINI ÇÖZMEYE HAZIR MISINIZ?

Gizemli Dünyaların Kapılarını Aralayın!

Sibel Atasoy  yeni kitabı ‘Yeni’den Doğanlara’ ile ‘bilinmeyenin kodlarını okuyucuları için tekrar kelimelere döküyor. ‘Kadınsı Şüpheler’, ‘İyi Enerjiler Dükkanı’, ‘Düğümlerle Bağlıyız’, ‘Gömüt’ gibi 12 öyküden oluşan kitap, sade anlatımıyla yaz aylarında keyifle okuyacağınız bir kitap niteliğini taşıyor.

Yazar, Rüya Görüşmecisi, Birleşik Alan Kullanımı Uygulamacısı Atasoy, bu kitapla yaşamımızdaki sıradan olayların içerisinde görünmeyeni keşfetmemiz için, kimi zaman fantastik kimi zaman heyecanlı bir polisiye kurgu tadında bir yolculuğa çıkarıyor.

“Sık sık dile getirdiğim gibi evreler çok önemli. Kişisel evrelerimizin yanı sıra Dünya’nın da gezegen olarak evreleri var. Doğru ve yanlışın ötesine, fark etmez bölgesine geçildiğinde bu evreleri görebilme şansımız da oluyor.

Sembol lisanı, insanlık bilincini nesilden nesle aktaran en önemli unsur. Öykü, masal ve şiir, tıpkı rüyaların dili gibi sembollerle bezeli.  Sanıyorum ki okurlarımın bilinçaltları, bu kitaptaki istasyonları kendi benzersiz girişim desenlerine uygun bir biçimle değerlendirecektir.

Romanlarımda olduğu gibi öykülerimde de yazarken hedeflemediğim birçok unsurun aralıklardan içeri sızdığına şahit oluyorum, bunlar çoğu kez dikkatli okurlarımca yakalanıp bana bildirilir, gerçekten şaşırtıcıdır. Bu tür olayların çokluğu bana kesin olarak gösterdi ki, çok katmanlı gizemli bir varoluşta yaşayan muhteşem varlıklarız.”

Yeni’den Doğanlara: Aylin’in içinde gençliğinden beri şifacı olacağına dair süregelen bir his vardı. Arkadaşı A, ona aura görücü Madam Mari’yi bulmasını söylemişti. Onüç haftalık bu serüven boyunca Aylin’in günbegün geçirdiği değişimlere ve şaşkınlık dolu olaylara tanıklık ediyoruz.
“Derste bir ara konu denk geldiği için, hayatımdaki küçük bir pişmanlıktan bahsettim. Mari yeşil gözlerini bana dikerek şöyle dedi: “Peki bunun kimseye yararı oluyor mu?” Bir an şaşkınlık geçirdim fakat hemen sonrasında âdeta bir balyozla kafamın kırıldığını ve içeriye aydınlık doğduğunu gördüm. Evet tabi ya! Bu hüznün ya da pişmanlığın kimseye bi yararı olduğu yoktu, resmen komikti!” (‘On üç hafta’ öyküsünden)

###

“İzlemek kelimesinin hayatımızda en önemli üç beş kavramdan biri olduğunu düşünürüm. Bu kelimeyi bir çeşit avcılık terimi gibi kullanıyorum, yani bir avcının avınının izini sürmesi gibi insanın da kendisini, çevresini ve olan bitenin ilişkisinin izini mümkün olduğunca bir avcı sadeliği ve tarafsızlığı ile sürerek bağlantıları keşfetmesi olarak açıklayabilirim”  Sibel Atasoy

*Sibel Atasoy’un eserleri ve yorumları Aktüel, Tempo, Hürriyet, Radikal Kitap, Sabah, Cumhuriyet Kitap, Yeni Şafak, Açık radyo ve TV8 gibi birçok basın yayın organlarında ve tv kanallarında yayınlanmıştır.

İletişim İçin:

Zeynep H.Tolun

[email protected]/0539 9228232

Yayınevi: Cinius-İstanbul 2012

****

Yeni’den Doğanlara

www.sibelatasoy.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir