Çocuklar mülk haline ne zaman getirildi-3

Öncesi için tıklayınız

  • Ozcan Ozc M.Ö 1500 y.y dan sonrası Sümer de yeryüzünde olan bütün tanrılar gökyüzüne yerleştirilmiştir. Bu arada cennette gökyüzüne çıkmıştır.Tabiat güçleride gökyüzüne çıkmıştır …. hatta o zamana kadar cennet bile yeryüzündedir …. yada Yunan mit. Doğayla ilişkilerini son derece azaltan uygar insandan çıkarak doğayla kucak kucağa yaşayan insana varabiliriz.Mitologyayla ilişkinin asıl sebebi de budur belki:Dünya gençtir;insanlar doğanın oratasında,toprağa bağlıdırlar;günlerini ağaçların,denizlerin,tepelerin,çiçeklerin arasında geçirirler.Gerçekle gerçekdışı pek ayrılmamıştır daha;korularda dolaşan delikanlılar,ağaçlar arasında ansızın bir NYMPHE’ ye rastlarlar,duru bir kaynağa eğilenen genç kızlar sularda bir NAİAD’ın yüzünü görüverirler.Bu yaşayışın özlemi,mitolgyadan söz açan birçok yazarın,özellikle şairlerin,yüreğinde yatmıştır.İlkel insan,korularda dolaşırken nymphe’lere,naiad’lara değil,korku’ya rastlamış,mutluluk,sevinç değil,ürküntü duymuştur.O korkudan kurtulmak için de büyü yapmış.Yunanlılarla birlikte,insanoğlu evrenin en önemli varlığı oluvermiştir.Daha önce insanoğluna pek aldıran yoktu.Yunanlının yarattığı tanrılar bile insan biçimindedir.İnsan biçimindeki ölümsüzler,aslında dünyaya akılcı bir düzen getiriyorlardı.SAINT PAUL, GÖRÜNMEYENİ ANLAYABİLMEK İÇİN GÖRÜNENE BAŞVURMAK GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİr.Tanrılar,insana benzeyince gökyüzü de eve benzer tabi….

    Dünya’ nin Kafkaesk bir dönem yaşadığını ve insanlarımızın hamam böceklerine dönüştüklerini düşünüyorum.Bu yüzden Kafka’yı yeniden okudum. Ancak panzehiri ile birlikte : HOMEROS. İnsandan Tanrı erkeklerin Tanrıcalarla yaşadığı bir evren.Kafka ile Homeros birlikte okunduğunda ; Kafka , insanların hamam böceğine dönüşünü yazıyor.Homeros , insandan Tanrı erkeklerle Tanrıçaların birlikte yaşamalarının ve savaşmalarının destanını yazıyor.. O halde hamam böçeğinden milyonluk bir sürüyü ezmek için Tanrısal erkeklerle Göksel kadınlardan kaç düzine gerek bunun düşünülmesi gerek ……………………

  • Berrin Pi buğday ekilip ihtiyaçtan fazlası biriktiğinde,ki buğdayı simge kabul ediyorum,artı değer oluşmaya başladı.artı değerin birikimi ve bunun diğer nesillere intikali,miras meselesini doğurdu.miras söz konusu olduğunda nesep gündeme geldi.eskiden toplumun ve kadının olan çocuk,baba nesebine geçti.böylece artı değer ve çocuk endekslendi.mal statüsüne birlikte geçtiler.bildiğim kadarıyla ilk buğday ve un,ekmek ,paflagonyada elde edildi.sümerler le eşzamalı olabilir bir kesinliğim yok.
    Diamon Eros Aslında ilk tarımı Mayaların yaptığına bazı kaynaklarda rastlanmakta…
    Berrin P bu arada yazınızı okudum ve çok yakın buldum:)evet bazıları ayrık otudur ve çocukluklarından öyle adlandırılırlar.ve onlar dönenlerdir:)

    anadoluda kastamonu ve samsuna kadar uzanan bir bölge paflagonya ve ilk buğdayın anavatanı olarak bilinir.teyide muhtaç bilgiler ancak sezgilerime de dayanırım bu konularda

  • Sibel Atasoy Fevkalade sade biçimde özetlemişsiniz Berrin hnm, tşklr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir