Büyücü Şamanın Yolu

Büyücü Şamanın Yolu

Eğitim/sohbet dizisi – Süre: İki ila dört saat

 

İçerik:

 

  1. Şamanik Yolculuk – Tanım ve tarihçe

 

Şaman Sibirya’daki Tunguz halkının dilinden gelen bir sözcüktür ve antropologlar tarafından batılı olmayan kültürlerdeki daha önce “büyücü”, “büyücü hekim”, “sihirbaz” gibi terimlerle tanınan çeşitli kişilere geniş ölçüde uyarlanmıştır. Ayrıca her büyücü hekim bir şaman değildir.

Bir şaman bilgi ve güç edinmek ve başka insanlara yardım etmek için normalde gizli olan bir gerçeklikle temasa geçmek ve onu kullanmak için -kendi iradesiyle- bir değiştirilmiş bilinç durumuna giren adam ya da kadındır.

 

  1. Kızılderili şaman öğretisi

 

2.a) Don Juan öğretisi

Carlos Castaneda, Los Angeles’daki California Üniversitesinde antropoloji dalında bir öğrenciyken yaşlı bir Yaqui kızılderilisi olan Don Juan ile tanışır ve kızılderililerce kullanılan tıbbi bitkileri incelemek üzere onunla bir dizi çalışmaya başlar. Fakat durum yalnızca onun zannettiği gibi değildir! Durum Don Juan açısından bakıldığında bir başka görünmektedir; çünkü o çok köklü bir büyücülük damarının o tarihe uzanmış bir kolu, bilinçlenme yolunda savaşçı yetiştiren bir nagualdir ve tin ona Castaneda’yı bir savaşçı olmak üzere yetiştirmesini işaret etmiştir.

Castaneda, büyücü olma yolunda, yirmi yılı aşkın bir süre DJ ile çalışmış, öğretiyi oniki kitap halinde diğer insanların kullanımına sunmuştur. Ancak bu öğretiyi diğerlerinden özel kılan, dört nesil büyücünün savaşçı olmazdan önceki durumları ve velinimetlerinin elinde gün be gün dönüşümlerini her türlü acı tatlısıyla, büyük bir samimiyet ile gözler önüne serilmesinde Castaneda’nın tam bir savaşçı acımasızlığını kullanmış olmasındadır. Büyücülük bi bilinçlilik durumudur.

 

2.b) Öğretinin ana kavramları

            Büyücülük, Savaşçı, Erk, Ölüm, İstenç ve irade, Görmek, Tonal/Nagual, İz sürücü, Görücü, Kusursuzluk, Tin, Kontrollü delilik, Ufak tiran, Sessiz bilgi, Kişisel yansıma, dünyayı durdurma, İkinci dikkat, Niyet, kendini mühimseme, acımasızlık, Tensigrity…

 

  1. Gurdjieff ve dördüncü yol

George Ivanovitch Gurdjieff 1866 yılında Kafkasya’da fakir Rum bir babadan ve Ermeni bir anadan doğmuştu, çocukluğu Kars’ta geçmişti ve 1949 yılında Paris’te dünyaca ünlü bir öğretmen olarak vefat etmişti. Gurdjieff sistemini kurmadan önce bir gezgin olarak Hindistan, Tibet, Orta Asya, Anadolu, Orta-Doğu ve Mısır’da hayatın sırlarını öğrenmek üzere 20 yıllık bir arayış yolculuğuna çıkmıştı.Kısaca “Dördüncü Yol” veya “İnsanın Ahenkli Gelişimi” diye tanımlayabileceğimiz Gurdjieff sisteminin esas teması insan yaşamın aslında bir uyku halinde geçtiğidir. Uyanmak için özel içsel çalışmaya girmesi gerekir. Sonucunda insan farkındalık ve daha yüksek bir şuur düzeyine ulaşır. Bunu sağlamak üzere felsefi ve psikolojik seminerler dışında, bazı özel hareketler ve danslar uygulanır. Aklın normal seyrini bozmak, farklı şuur hallerini uyandırmak için çeşitli yöntemler de kullanılır.

Eğitimci Sibel Atasoy hakkında bikaç şey:

 

İstanbul’da doğdu, ortaöğretim ve üniversite yıllarında Anadolu’nun pek çok yerinde bulundu. Uzun süre büyük şirketlerde üst yönetimde görev yaptı. Sonra aniden kariyerini bıraktı ve Fethiye’de bir adada yaşamaya gitti. Yedi yılın sonunda, ilk kitabı Sırıtkan Kırmızı Ay‘ı orada yazdı. 2000 yılında İstanbul’a döndükten sonra eğitmenlik ve danışmanlık işlerinin yanısıra, bir film şirketinin genel koordinatörlüğünü yaptı. Neredeyse bir fenomene dönüşen “7 Numara” dizisi bu güzel takım çalışmasının bir ürünüydü. Bu arada fantastik ve gerilim dalında yeni yazarları desteklemek üzere kurulan Xasiork Ölümsüz Öyküler Kulübü’nün oluşumunda kurucu ortaklık yaptı. Gençlerin hayal dünyasını öğrenmemize vesile olacak pek çok toplantı, yarışmanın yanı sıra onların öykü ve romanlarını yayımlayan ilk girişimci oldu.

2002 yılında ikinci kitabı Venüs Bağlantısı yayımlandı.

Üçüncü kitabı “Bir Kadını Öldürmek” Altın Kitaplar Yayımevinden Haziran 2005 de çıkan yazarın, çok sayıda deneme yazısı, felsefi şiirler ve öyküleri var.

Son kitabı Sır Mısır, yine Altın Kitaplardan Nisan 2008 tarihi itibariyle yayımlanmıştır.

Rüya konusunda son on yıldır çalışmalar yapan Atasoy, pek çok kişinin rüya görüşmecisi olmasına katkıda bulundu.

Ayrıca, evrenin oluşumuna ilişkin bir kuram geliştirdi, OYUN kuramı olarak adlandırılan bu çalışmaya Bir kadını Öldürmek kitabı içinde geniş ölçüde yer verilmiştir.

Halen İstanbul’da yaşıyor ve bir oğlu var.

 

 

“Amatör bir fizikçi, amatör bir filozof ve amatör bir şaman olarak, günümüz modern insanının dilinden ama biliniz ki yüreğimden konuşuyorum.” sa

2 Yorumlar

  1. orkun says:

    Sibel Hanım,

    Çalışmalarınız devam ediyor mu?

    1. says:

      Merhaba, yaz için ara verdik sanırım sezonda yine yaparız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir