Kuzey Düğümü YAY Burcunda

Bu alanda kendi yolunuzda iseniz sizde gelişecek yeni nitelikler şöyle olacaktır:

* Sezgiye, olacakları önceden bilme yeteneğine ve görünmez rehberliğe güvenmek.

* Yüksek Bilinç’ten konuşmak

* Spontane olmak- bir özgürlük ve serüven duygusu geliştirmek

* Sansürsüz açık sözlü iletişim

* Kendine güvenmek

* Tek başına ve doğada zaman geçirmek

* Sabır

* Sezgisel dinlemek-sözcüklerin ardındaki anlamı işitmek

Yay Kuzey Düğümü insanı, sezgisel olarak hissettiği sözleri söylediğinde, kendisini içinde bulduğu durumla uyum içine girer. O yüksek benliğinden yaşadığı ve konuştuğunda, uygun olmayan arkadaşlar geri çekilir ve uygun olan yeni insanlar belirirler.

Bu insan dürtüsel davranmayı, spontane davranmaktan ayırt etmeyi öğreniyor. Spontanelik, saplantının yokluğudur, gerçekle uyum içindedir; onun ardında “kendi amacına göre etkileme” yoktur.
Spontane insanlar -korku,ego ilişkisi ya da onları yöneten bilinçli bir güdü olmadan- o andaki gerçeklerini paylaşırlar.

Yay Kuzey düğümü insanı, oluşturulmuş herhangi bir inanç sisteminin onun gerçeğin bütünlüğüyle canlı bir bağ kurmasını engellediğini öğreniyor. gerçek herhangibir bakış açısının ötesindedir. O bir kavram değil enerjidir. O son derece pratiktir-işe yarar! Gerçek ayrıca hareketlidir, akışkandır ve bu insan gerçeğin ona yolgöstermesine izin vermeyi öğreniyor.

Bu insan çok açıksözlü olmalıdır. Eğer o sözlerini sakınır, uzlaşmacı davranırsa, söylemek istediği şeyi unutacak ve enerjisini yitirecektir. Onun için “kendisi olmak ürkütücü olabilir ama o kendisini gerçeğin bir kanalı olarak görürse” bunu yapabilir.

*Burada her şey çok güzel ancak devamlı bahsi geçen GERÇEK kelimesi beni rahatsız ediyor. Bunun yerine AN ya da ŞİMDİ dense idi bunu daha iyi anlayabilmem mümkün olurdu. Yani YAY insanı, kendisini AN’ın kanalı olarak görürse ve tüm anların tutarlı olmasınaa çaba harcamazsa bu iş hallolur demeliydi. Çünkü ben şu anda buna kanallık ettim ve gayet iyi hissediyorum. sibelin notu*

Yay Kuzey D. İnsanı atmosfer yoluyla sessiz iletişim kurmak gibi olağanüstü bir  yeteneğe de sahiptir.Eğer bir konuda endişe ve huzursuzluk hissediyorsa, kendi içine dönmelive o konuya ya da kişiye sevgi göndermelidir. Yalnızca bu bile bir şifayı başlatmak için yeterli olabilir.
Bu insanın karşı karşıya olduğu büyük zorluklardan biriiç huzuruna kavuşmaktır. Buna yardımcı olacak olan bir bakış açısı şudur: “Bunların hepsi yalnızca bir serüven!bu bir deney, bir keşif!”  Serüven sözcüğü onun için sihirli sözcüktür: Bu eğlence, genişleme ve öğrenme demektir. Serüvendeyken, o kendi bildiğinden farklı olan yollar hakkında daha çok şey keşfedecektir. bu, bilinmeyene doğru bir iman atlayışı gerektirir; bunu yaptığında, her şey onun yararına olur ve o kendisini canlanmış hisseder.

İşler yolunda gitmediğinde ya da düzensiz göründüğünde, bu insan BİLEREK yavaşlamalı (yoksa bilmeyerek yavaşlatma yöntemleri onun için devreye giriyor) ve sabırlı olmalıdır. O yaşamı kontrol etmeye çalışmayı değil de yaşama karşı daha açık ve kabullenici olmayı öğreniyor. Yavaşlaması, onun yaşadığı ANdaki gerçekle temasa geçmesini sağlar.

Bu insanın güney düğümünden gelen çok yoğun zihin faaliyetinin dengelenmesi için açık hava faaliyetleri, koşu,  açık arazide yürüyüş, yüzme, bisiklete binme, kayalara tırmanma ya da kamp yapma idealdir.

Son olarak, Clarissa’nın bu güzel masalının, YAY kuzey düğümü olanlar için bir klavuz olduğunu anladım. Bu sebeple bi kez daha paylaşıyorum, belki bana olduğu gibi başkalarına da yardımı olur. Kolay gelsin hepimize tıklayınız

3 Yorumlar

  1. Duygu says:

    … lütfen biri bana açıklayabilir mi?
    Kuzey ay düğümüm yay’da ve 5.evde.
    Ben bu yay özelliklerini sadece 5.ev için mi düşünmeliyim? Yoksa tüm hayatım boyunca yay’a göre mi yaşamalıyım? Cevap evet ise temel kişiliğimizin gezegenleri olan güneş, ay, mars, Venüs burçları ne demeye var????

    1. says:

      Kuzey ay dugumu ozelliklerini tumuyle elde edip, guney ay dugumunuz olan ikizlerj dengelemek durumundasiniz. Yani besinci evde yay ozellikleri seklinde bakmiyoruz.

  2. Belgin says:

    “Bunların hepsi yalnızca bir serüven!bu bir deney, bir keşif!”

    Bunu her sabah kendime hatırlatıyor ve bu cümleyle motive olup, rahatlıyorum desem 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir