Kendi topunu tut!

  • Bildiğimiz gibi yeni bir şey öncelikle imajinasyon/hayal olarak oluşuyor, bunu en güzel ifade eden Feynnman’dır:
    daha önce hiç görmediğiniz bir şey olacak, daha önce görülmüş, ele alınmış her detayı kapsayacak, o ana kadar düşünülmüş olandan farklı olacak ve daha da ötede; kesin olacak ve herhangi bir muğlaklık içermeyecek.”

Benim düşünceme göre YENİ’nin imajinasyonu çok zordur ve insanlara çeşitli şekillerde ulaşır: Tıklayınız

  • Hanife Altuntas yeni kendini bir gerçek sanat eserinde gösterebilir. sanatçı, yenide gördüğünü, oradan bu tarafa getirir ve bizim bildk şeylerimize bağlar..bir besteciyse, burada yeniyi notalarla buluşturur mesela..
  • Sibel Atasoy Yani olayın iki yönü var değil mi? 1.cisi YENİ bi yere gitmek 2.si bunu döndüğün yerde bir yolla ifade etmek
    Hanife Altuntas senin top oyunu bu:) tek kişinin oynadığı bir tenis maçı. yeniden topu buraya sıkı bi vuruşla getirmek..burada da onu burada ki raketle buluşturmak..raketin ne olduğu değişir..yeter ki topa o raketle vurmayı becerelim.
    Sibel Atasoy Oooo bu süper oldu ama “benim top oyunu” nedir? Bizi izleyenler merak edebilir 🙂
    Hanife Altuntas bilinmeyenin sahasıyla bilinenin sahası aranında oynaıyor..ortada bi file var.. sibel oyuncusu bi nedenle bilinmeyen geçtiğinde orada şipşirin bi top buluyor ..onu çok seviyor ve o topu bilinendeki dostlarına göstermek istiyor..onu hızla bu tafa gönderiyor..kendisi de ışık hızıyla buraya geçiyor ve gönderdiği topu havada yakalıyor..
    Sibel Atasoy Hahahahaha çok şirin bi şeye benziyor
    Hanife Altuntas bence de..:)
    Sibel Atasoy Orada minik bi detay var onu da ilave edeyim; o atıp tutma işlemi evet bi top oyunu gibi ve ben burada onu tutup dostalarıma göstermek isterken aynı anda kendime de göstermiş oluyorum, çünkü bilinmeyen tarafından attığım şeyin ne olduğunu o an bende bilemiyorum.
  • Hanife Altuntas bilinmeyende ki dağınık ve buluştsu şey seni bi nedenle çekiyor..ben ona şirin top dedim..onu buraya attığında, fileden geçtiği an, neye benzeyeceğini sende delicesine merak ediyorsun..onu tuttuğunda ve bize gösterdiğinde sen de bizim kadar şaşırıyorsun elindeki yeniye.

    Sibel Atasoy Evet işte tam bu, teşekkür ederim. Bunu en iyi ifade eden türkü şu olabilir: Atem tutem ben seni,şekere katem ben seni, akşam baban gelende loy, önüne atem ben seni!”

  • Şenay Karakaş Ya Sibel o zaman, BAKda da ilk oyuna giren hayal havuzuydu;bunu açıklamış olabilir mi BAK?
    Sibel Atasoy Bunu derken tam olarak kastettiğin nedir?
    Şenay Karakaş ‎”Bildiğimiz gibi yeni bir şey öncelikle imajinasyon/hayal olarak oluşuyor” yani yeni bişeyin ilk hayal havuzunda oluşması, oyuna da ilk katılanın hayal havuzu olması.Ardından da erilin yani erkeğin oyuna girmesi.Sanki bunlar bana hiç de tesadüf gibi gelmedi…
    Sibel Atasoy Çok güzel bağladın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir