Bose-Einstein Yoğunluğu

20. “Bose-Einstein Yoğunluğu“: …

Prof.Fröhlich’in “pompalı sistemi” en basit, şekliyle enerji pompalanan elektrik yüklü moleküllerin (ikiz kutuplar bir ucu pozitif, diğer ucu negatif yüklü moleküller) titreşim yapmasıdır. Titreşen ikiz kutuplar (canlı dokunun hücre duvarlarındaki moleküller) elektromanyetik titreşimler (fotonlar) yayarlar; bunlar tıpkı titreyen küçük radyo vericileri gibidirler. Fröhlich, belli bir çizginin üstünde enerji pompalanan moleküllerin birlik içinde titreşim yaydıklarını göstermiştir. Kendilerini olabilecek en düzenli yoğun dönem konumuna sokuncaya kadar devam ederler.

  • 21. Bose-Einstein Yoğunluğu’nun en önemli özelliği; düzenli bir sistem oluşturan parçaların yalnızca bir bütün olarak davranmaları değil “bir bütün oluşturmalarıdır“. Her parçanın kimliği öyle bir birleşime uğrar ki kendi bireyselliklerini tamamıyla yitirirler.
  • 22. Bilinçliyi bilinçli olmayandan ayıran şey, nöron bileşenleri arasındaki B-E Yoğunluğudur. (Kuantum Denemeler için Bakınız: https://sibelatasoy.com/?p=203 )
  • İnsanların da moloküller gibi davrandıklarını varsayalım bir an için, bu durumda birlik içinde titreşim yaymasını istediğiniz guruplar üzerine enerji pompalamak (dikkati yoğunlaştırmaktan başlayarak savaş açmaya kadar geniş bir seçenek ağında) gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, şu an Filistin’e uygulanan işlem bu olabilir!

    Olabilir mi?

    4 Yorumlar

    1. says:

      Fakat Bose-Einstein yoğunluğu enerji verilerek elde edilmez. Aksine sistemden enerji çekerek bu yoğunluğu elde edersiniz. Süper soğutulmuş maddede atomlar en yakın kuantum durumlarına çöker.

      İnsanları da -270 C yaklaşık bir değere getirirseniz emin olun hepsi aynı şekilde davranacaktır.

    2. says:

      Bilinçli olma durumu uygun olma durumudur.
      Uygun olma durumu sabitlenmiş ,ortama tutunmuş,ortamın niteliğine uyumlanmış olmadır.

      sevgiyle nurten.

    3. says:

      Sevgili Xenix, Bu tarifler Kuantum Fizikçi D.Zohar’a aitler. Uyarın gereği konuyu başka kaynaklardan da okudum ve söylediğin farkın; “yoğunlaşmanın” çeşitli deneylerle tekrarından kaynaklandığını çıkarsadım.

    4. […] doğarlar. Bireysellik ve onların ilişkileri söz konusu olduğunda; bu alt tabaka beyindeki bir Bose-Einstein yoğunluğudur. Danah […]

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir