Esriklik-Ecstasy

Yunancada esrik kelimesi kısaca bir şeyin kenarında durmak anlamında. Ve böylece esasen alelade günlük rutinlerinizi yapmadığınız zaman hissettiğiniz bir zihin durumunun benzeri haline geliyor. Yani esriklik esasen bir alternatif gerçekliğe adım atmak oluyor.

http://www.ted.com/talks/lang/tr/mihaly_csikszentmihalyi_on_flow.html
Bu 18 dklık sunumda anlatılan akışı çok sık alan biri olarak, olayın sadece tatlı değil acı tarafının da olduğunu belirtmeliyim. Akıştayken muhteşemdir. Eğer kesmez isem saatlerce tüm bir gece sürdüğü olur. Her zaman bir konu vardır, onu bilmeden ben mi talep etmişimdir yoksa başıma mı gelmiştir bilmiyorum, irdelemeye pek gerek duymadım sanırım…

Tüm süreç boyunca seyrederim, gülerim, duygulanırım hatta çığlık attığım da olur, hepsi de gerçekten bir esriklik içre haldir. Buraya kadar süper. Gelelim neresinin acı verdiğine. Bu olağanüstü deneyimi başkalarıyla paylaşmak isterim; içgüdüm budur ama belki bunun altında kendime de bir kanıt yaratmak ihtiyacım vardır, bilemiyorum. Onun öylece geçip gitmesine, yitmesine kıyamamak vardır. Ve o tüm akışı aktarmak için bir yol bir kabiliyetini kullanırsın, müzikle resimle, sözle vs her neyse onu bi şekilde paylaşmak istersin. Ben bunu kitap yazarak paylaşıyorum veya makalelerimde.

Ve işte acılı süreç böyle başlıyor çünkü orada şahaser bi şey seyretmiş ve yaşamıştım bi kere bunu ellibin kelime ile anlatacağım ki bu uzun süre demektir, ikincisi asla aslının olduğu kaliteye yaklaşamıyacağım! İşte bu korkunç!
Çoğu kez paylaşmaktan vaz geçmeyi düşünmüşümdür ancak sadece düşünmekle kaldım, icra edemedim.

Bilemiyorum belki paylaşma arzusu duymayanlar vardır. Ben direnç gösterdiğim zamanlar mutsuz olduğumu gördüm. Mutsuzluk ise kendi başına anlamsız bi şey benim için o sebeple paylaşırken acı çekmeyi yeğliyorum. Buna anlam vermekte zorlanırdım ancak Yaşam Tasarımı sistemini öğrendikten sonra benim robotun ne den böyle böyle böyle olduğu açıkça görüldü! İnsanın kullanım klavuzuna aykırı hareket edebilmesi nehirde tersine yüzmek oluyor ve bu da uzun sürmez! Kimse sonsuza kadar tersine yüzecek kadar güçlü değildir herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir