Kusursuzluk ve mükemmellik

Castaneda’nın Kusursuzluk kavramı ile, dünyanın çeşitli şekillerde bize dayattığı “mükemmellik” kavramı arasında bir fark var mı?

  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ‎”kusursuzluk” erkin doğru kullanımıdır.

    Sibel Atasoy örneğn tasavvufta kamil insan kavramı var, yine islam da mümin olmak var, spiritüellerde melek olmak, bi de ne olduğu bilinmeyen başarılı olmak var. Şimdi aklıma gelmeyen bi sürü hedef konulmuş, aralarında ne gibi farklar var?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü erkin doğru kullanılması, car cur edilmemesi demektir..erk nasıl car cur edilir? kendimizi önemseyerek…o nedenledir ki DJ “kişisel yansımanın yok edilmesi” konusunu çok önemser.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü islamda ki mümin kavramının kelime anlamı sanıyorum “inanan” demek.bu şekliyle çok geniş bir skalada yorumlanabilir..melek, duaitenin içinde olmayan bu nedenle de hata yapmayan..ama hata yapmamak demek, yerinde saymak demek anlamına da gelebilir.yani düşünülenin aksine melek olmak çok cazip bişi değil benim açımdan:) başarı ise, bize öğretilmiş dünyanın olması bilgisi içerisinde yer alan yapay bi kavram. birisi için başarılı olmanın yegane göstergesi para olabilir, başkası içinse kendi gibi olabilmek vs..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Kamil insan olmak….,az önce derin derin bu konuıyu düşünüyordum tevafuk oldu…Başarılı olmak için her yol gerçekten mübahmıdır?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü başarıyı nasıl tanımladığınıza bağlı bu sorunun cevabı 🙂

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü kusursuz olabilmek için, ölümü bi danışman olarak kullanmak şarttır. ölüm, zamanın ne kadar değerli olduğunu bize anımsatan bilgedir..zamanının sonsuzca olduğunu düşünen kişi, eylemlerinde kusursuzluğu aramayacaktır.. anda, gerekeni ve yapabileceğinin en iyisini yapmak kusursuzluktur.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yani bi eylemi yaparken gerekeni ve yapabileceğinin en iyisini yapmak kusursuzluktur diyorsun. Çok kolay görünüyor:)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü göründüğü kadar kolay olduğunu sanmıyorum:) kişinin yapabileceğinin en iyisini yapması kendiliğinden pek mümkün bişi değil çünkü kendimizi kandırma konusunda çok ustayız biz..bunun olabilmesi için o şeyin bu dünyadaki “son hamlemiz” olduğunu iliklerimize kadar hissetmemiz şart..bu da tamam deyince olacak bişi değil..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ee ben kusursuzluğu bu güne kadar yanlış biliyormuşum öyleyse..hep mükemmellikle aynı şey diye düşünmüştüm..akıllı olmak, yalan yanlış iş yapmamak, başarılı olmak, iyi bi statü falan gibi..bunlarda kusursuzluk demek değil mi canım?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü O zaman para pul sahibi, iyi bir sosyal statüde kişilerin kusursuz olmaya daha yakın durduğunu düşünmek gerekirdi. Bu durumda, tam zıddı konumda olanların bu şansı hiç olmayacak mıydı? pek adil gelmedi kulağıma.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Bir şeyi yapmanın birçok yolu vardır.Kendi aleyhimize olmasına rağmen daha çok birimin iyiliğine bir çözüm var ise bunu yapabilmek kusursuzluktur ve kamiliyettir bence..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Islamda mumin kelimesi Emin olan demektir inanan degil..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ben de “emin” diye biliyorum. O sebeple de islamın bi inanç sistemi değil emin olanların bölgesi gibi algılıyorum.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ‎”Kendi aleyhimize olmasına rağmen daha çok birimin iyiliğine bir çözüm var ise bunu yapabilmek kusursuzluktur ve kamiliyettir” diyosunuz, demek ki burada “kendilik” nedir durumu önem arzediyor, diğer arkadaşımızın dediği gibi kandırma olasılığı var bir de! Peki gerçeklik kandırmanın dışında mıdır? Böyle bi şey söz konusu mu?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Kamil insan; Allah in isimlerinin kendinde tecelli eden insan. Burada muthis bir nefs mucadelesi var en zor olan aliskanliklarin (ve cok sevdigim bir soz ) ve zanlarin kirilmasi. Allah u Teala insani meleklerden ustun yaratmis denir nedeni de meleklere tum isimlerini vermemis ve ancak bazi isimleri titresimleri tasimalarina musade etmis bu melekleri bazi insanlardan ustun kilmis ama kamil insanin cok gerisinde birakmis. Islamda basari kelimesinin gectigini sanmiyorum insanin kendine karsi bir cihadi soz konusu.. Az yeyin az konusun az uyuyun nafile ibadetler (farzlar yaninda) oruc ve namaz ozellikle artirin. Bunun neden insandan beklendigi biraz dusunuldugunde kendiliginden anlasilir..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ‎”O kullarimdir ki benim goren gozum isiten kulagim olurlar”

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Ben castanedanin kitabinda buyuculerin hata yapmadiklari ve tesaduf olmadigi ustunde cok duruldugunu gordum. Cunku insanin benligi aradan cekildiginde ve sadece olmaya basladiginda hem kaybettigi gucunu yeniden kazaniyor hem de ondan akan zaten ilahi planin kendisi oluyor…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü kandırdığını bilmiyorsan buna pekala gerçek diyebilirsin.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü İnsanın en iyi kandırdığı kişi kendisidir..kendini çok kolay ikna eder, inandırır.Burada nefs -egoyu ne kadar temizleyebildiğiniz önemlidir. Bu temizlendiğinde rububiyet anlayışı açılır külli akılla külün hayrına olan anlayışa meyil verilir.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü egoyu temizlemek kısmını biraz açar mısınız?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü cihad yani savaş değil mi, kendilik savaşçılığı diyebilir miyiz?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü İnsanın yaratcının yeryüzündeki halifesi olması meselesinden konuyu devam ettirirsek ;Varlığımızdaki ilahi nuru ve gücü ortaya çıkarmak zorundayız. Bir ben var ,benden içeri demiş Yunus..Tıpkı bir arkeolog gibi üstündeki tozu topraüğı silkeleyip o gizli hazineyi ortaya çıkarmaktır egoyu temizlemek.Kim ki nefsini bildi,rabbini bildi diyor kutsal kitaplar..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü peki, ego eğer temizlenmesi silkelenip atılması gereken bir şeyse, başlangıçta ki varlığına nasıl bir anlam getiriyorsunuz?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bir de yukarda bi yerde- nefs-ego demişsiniz..yanlış anlamadıysam aynı anlamda kullanmışsınız..”kim ki nefsini bildi, rabbini bildi” cümlenizde nefs yerine egoyu kouarsak, egoyu bilmek- temizlemek demiyorum- rabbini bilmek anlamına mı geliyor?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Nefsini bilmek rabbini bilmek anlamına geliyor evet..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü nefis ve ego aynı şey midir?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Kusursuzluk konusu gene nasıl oldu da buralara geldi anlamadım ben!! Kusura bakmayın ama YENİ DOĞAnlar da her açılan başlığın altına din terminolojisiyle yazıp çızen arkadaşlar beni bunaltmaya başladı.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Mutasavvıfların tanımı ile psikologların tanımı aynı değildir.Burada ortak bir dil kullanmak adına aynıdır diyebiliriz.Pek çok şeyi ıskalamış oluruz ama mecburuz..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ben sizin tanımınızı sormuştum.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Din terminolojisi veya Castenada terminolojisi ,

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Buda,Shiva,vs ne farkerder..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü İngilizce ,fransızca konuşanlar sizi rahatsız etmiyorsa ?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Benim tanımım nefs demeyi gerektirir,arkadaşlar rahatsız olmazlarsa..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü mesele dayatmaya çalıştığınız içerik. eğer herşeyi sizin inancınızla tanrıya kitaba bağlarsak kapatalım bu mevzuları. camiye çevirdiniz ya!

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Dayatma olduğunu da nereden çıkardınız? testinin içinde ne varsa dışına da o sızar.Herkes eğitimi aldığı içselleştirdiği öğretinin jargonu ile konuşuyor.Dahası birlik boyutunda öğretilerin farklı jargonlarla aynı şeyi anlattığının keyfini sürmek yerine neden kendinizi bu din şablonuyla anlatılmış diyerek kısıtlıyorsunuz? Sizi rahatsız eden ne?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü beni rahatsız eden, artık suyu kurumuş kuyulardan farksız din öğretisiyle her türlü tartışmanın içine dalmanız ve içinde yeni olan hiçbir şey bulunmayan söylemlerinizle insanları bunaltmanız. düşündüğünüz ne? burada din iman söylemleriyle milleti islama mı yola mı getireceksiniz?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Suyu kurumuş olması sizin düşünceniz diye düşünüyorum.Bir olan Birdir.Herkes kendini anlayışına yakın öğretiden onu tanır.Siz new age akımları ile onu tanıyor olabilirsiniz.Bu suyun kuruduğu anlamına gelmez.Sizin onu farklı şekilde tanıyabildiğiniz anlamına gelir sadece…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü kendinizi sadece bir kul olarak gördüğünüz dini inançlarınız çerçevesinde yeniden doğanlarda ne paylaşacaksınız bilmiyorum ama burası bugünlük fazlasıyla cuma hutbesi kıvamına geldi. siz devam edip bitirin. iyi fetvalar.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Yeni olan nedir biliyormusunuz Hiçbirşey:)) tanımlar yeni yaratılış eski…Yeni ‘nin bu gruptaki kelime anlamı doğmatik olarak birşeyi kabul etmemek ,görüşlere ve fikirlere açık olmak,sorgulamak,varlığın keşfedilen bölümlerini sevinçle karşılamak,bulduğumuzu birleştirmek..Fikri olarak geniş olmak demek..Siz yenidoğmuşsanız ve anlayışınız eski ve kapalı ve reddedici ise ; her konuşulanı götürüp zihninizdeki bir panoda hazır şablona yapıştırıyorsanız bu gruptan da verim alamazsınız diye düşünüyorum…
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Terminolojiler bizi etkilemez, biz insanı dinliyoruz. Kelimeler bir vasıta ne de olsa 🙂
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Nefs ile ego bir degildir. Ego tanimi nefsi kapsamaz ama nefs egoyu kapsar..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ben hala şu egonun nasıl temizleneceğini anlamadım:P

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Islamiyetin dort nehirden olustugu soylenir. Seriat,tarikat, marifet ve hakikat.. Olmeden once olunuz hadisini hatirlarsak ve Mevlana Hz lerinin ancak dogum oldugu zaman sut olur sozunu, ki islami ruya yorumculari sutu ilim olarak kabu ederler, konumuza uzak olmadigini goruruz. Ayrica “yaratilmis hersey bir tas bile yaratilis gayesini bilir” der sufiler, kacimiz taslarin kuslarin soylediklerini dinleyebilecek duzeydeyiz. Ve meleklerin indiklerini fark edip onlarin zikirlerini duyacak. Ibni Arabi Hzretlerinin Fusus el Hikem adli eserini okudugunuzda dogma gormeyeceginize ve cok sasiracaginiza eminim. Ki kitap ruya yoluyla gelip yazdiriliyor…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Sufizmi, deyişlerini ve İbni Arabiyi okudum, şahane buldum. Velakin neden şahane buldun diye sorun. 🙂

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü çok enteresan bi nokta: bir taşın bile yaradılış gayesini bilmesi..sufiler sizce bunu söylerken ne anlatmak istemiş? sanıyorum hepimizi bir taşın- ki cansız deriz biz ona-bu da tartışılır- bildiğimiz anlamda bi bilinci yoktur..peki burada yaradılış gayesini biliyor oluşu sonucuna hangi durumdan ulaşıyoruz?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Nefs kelimesine odaklanip egoya oradan varmayi deneyin derim. Odevleriniz var diyelim kalkip yapmiyorsunuz bekletiyorsunuz atalet ve tembellik var, bu nefstir. Nefs otur der, uyu der, abur cubur ye der, siz bilirsiniz yediginiz bedeninize zararli ama yersiniz, kendinize engel olamazsiniz, cok cabuk ofkelenirsiniz ve baskalarini yargilarsiniz bu da nefstir, nefste her turlu yalan giybet, baskasini cekememe, deger kayiplari vs vardir biraz incelendiginde nefs bizi dogru bildigimizden uzak tutar. Bize kendi yanlislarimizi hakli ve guzel gosterir..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Egosunu temizleyeceklere velinimet önerilir…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Okudunuz da anladınızmı?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü anladım çok muğlak olurdu 🙂 Ben şahane buldum
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Tas canlidir, bu soyut bir ifade degildir oyledir, goren kalp icin titresir, ben pek cok defa elimde tutugum taslara sen ne ise yararsin diye sordugumda pek cok bilgi almistim..
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Neden sahane buldunuz?
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü tüm gözlemlerimle birebir uyum içindeydiler
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü O zaman erdiniz siz he ?
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü göbek adım evrim, adım eren :)))
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Nice :)))

Not: YENİ’denDoğanlar Kulübü’nde otuzbeş üyenin bu konuda aradığı cevaplardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir