Aldığımız kararları neden uygulayamıyoruz?

Aldığımız kararları neden uygulayamıyoruz? Eminim siz de benim gibi bir çok defa karar alıp iş uygulama kısmına geldiğinde vazgeçtiniz. Sabahtan beri bunu düşünüyorum. YENİden DOĞAnlarla birlikte yeni yanıtlara yelken açar mıyız merak ediyorum:) Biliyorsunuz; merak istetir:)
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Ben tembelim ondan:)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Karar alırken yanlış karar alıyorum ondan 🙂

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü galiba hevesimiz kaçıyor.yani o ilk anda ki coşku olmuyor bende mesela.sanki o kararı ben almamışım gibi.ilginç geldi şimdi böyle düşündüğümde:)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yani siz yanlış olduğunu düşündüğünüz kararlarınızı uygulamıyorsunuz öyle mi? peki bu yanlış doğru duygusu ne zaman oluşuyor? karar alırken mi, uygulamadan önce mi?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü karar almak kolay, uygulamak zor. bu bi yanıt olabilir mi?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Uygulamak için bir yol veya yöntem de belirlemek lazım belki.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Beşiktaştan Kadıköye gideceksem, denizyolu – karayolu, özel araba -dolmuş -otobüs vs bir araç belirlemem lazım gibi…

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ama her halukarda kadıköye gidiyorsunuz dimi? araç beğenmeyip kararınızdan vazgeçmiyorsunuz.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yol ve yöntem belirleme aşamasının uzaması ve hatta sonuçsuz kalması, aldığımız karara ait isteksizliğimizden kaynaklanıyor olabilir mi?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ya ben düşünüyorum da, bugüne değin aldığım kararları uygulasaydım her şey bambaşka olurdu benim için.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Uygulama gerektiren kararların yöntemi araç seçmek kadar kolay olmasa gerek?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü ama bazı kararlar için yöntemde araç da gani gani arkadaşlar.mesela şu yabancı dil mevzuu.sadece bi adım atmamıza bakar ama biçoğumuz yıllarca bu adımı atmamışızdır.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Bir adım atanlara sormak lazım 🙂 yetiyormu

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Kısa vadeli zevkleri uzun vadeli zevklere tercih ediyor olabilirmiyiz?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü başlamak bitirmenin yarısı derler:)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bir sabah kalkıyorum ve hevesle artık spora başlayacağım falanca gün gidip kaydımı kuydumu yaptırayım diyorum. falanca gün geldiğinde o aldığım karar sadece cılız bir ses haline gelmiş oluyor.sanki benim değilmiş gibi:)

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü bazen alınan karalr gerçek ihtiyaçtan doğmamıştır o zaman kararı uygulama motivasyonu eksik kalır ve uygulayamayız..bazen karar gerçek ihtiyaçtan doğmuştur ancak uygulaması nefis ve egoda tekamül gerektiriyordur uygulamaya geçmek sancılı olur..bu dahi uygulamanın ta kendisidir aslında..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Motivasyon nedir?

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Benim icin motivasyon istek demektir.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Disiplin ve tekrarlayan eylem..

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü karar alırım ve uygularım arkadaş daha elimden kaçan olmamıştır. Eğer uygulama maliyeti baştan düşündüğüm gibi çıkmaz, daha pahalıysa onu oracıkta kurban eder yeni bir karar alırım. Yani bunlar beklemede kalmazlar pek.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Oy kararlarınıza kurbannn :)))

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Ben kararlarin tumunu ayni ben almiyor ki uygulasin diyorum.

    YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Karar benim yegane kuvvetimdir, ışın kılıcımdır, bu konuda savurganlık yapmam pek. Eğer aldığım kararın gerekleri hemen önümde bitivermez ise buna sebep kendimle sözleşmelerim olduğunu anlarım ve hemen kendi yöntemimi uygular bunların neler olduğunu derhal bana listelemesini söylerim. Liste gelince ki anında geliyor, onların öncelik sırasınıtartarım eğer öncelikleri kaltıysa onları derhal fesh ederim, yok hala öncelikli bir sözleşmem varsa o durumda uygulamaya konulmayan kararımı bozarım. Mekanizmayı bi kere keşfettiğinizde gerçekten işler kolaylaşıyor 🙂
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü Ben de net bir karar veririrm.Sonra bir süre uygulamaaış olmama aldırmam.Bir önceki arkadaşınkine benzer bir yöntem sanırım.Ama ben devam ediyim….o illa olacaktır…engelleri fark ederim.(sözleşmeleri) hoop fesh olur o farkedişle…( Ama listeleyi daha çok beğendim-bu arada – hızlandırıcı) ) Ben -öncelik sırasına -bir sonraki kalıbı diyorum…onu da farkediş-avlamada anlarım…yeniden değerlendiririm .ve yeni bir seçim yaparım….
  • YENİ’den DOĞAnlar Kulubü yani kısaca karar ver-engelleri gör gerekli iptalleri yap–engeller içinde önceliğin varmı-bak- engel sandığın sevdiğin bir şey de olabilir- değerlendir-karar ver

-devam edebilir-

Not: Burada 26 kişi aynı isim altında YEN’den DOĞAnlar kimliği altında cevaplar aramaktadır.

6 Yorumlar

  1. Turan says:

    Burada “karar almak” ile “söz vermek” arasinda ayirt etmek gerekir. Söz edilen sey kanimca söz vermektir. Bu sanki “niyet ettim ama ölemedim” gibi birsey. Cok söz verilir ama yapmak icin karar alinmaz. Nedeni cok degisik seyler olabilir. Bir tanesi cok konusmamizdan kaynaklaniyor. Söyledigimiz seyleri pek ciddiye almamizdan kaynaklaniyor. Sonra da “ben öylesine söylemistim” deniyor. Söz verirken insan kendine sürekli acik bir kapi da birakiyor. Söz vermeyi hayata gecirmek icin verdigimiz sözün tek bir kere verildigini bilmemiz gerekiyor.

    1. says:

      Belki sen kelimeleri orada farklı kullanıyorsundur; çünkü karar alıp onu uygulamaya sokmak eylemi gerçekten önemlidir ve Türkçede böyle ifade edilir

  2. ENDER ERGÜL says:

    Aldığımız kararlar henüz aslında KARAR olmadığından , uygulanabilirliği de olmuyor.
    Karar ; değişmez yargı , kesin yargı.
    Aldıdğımız kararların henüz karar olmadan , karar olarak adlandırılıması , kelimenin sözcük/sözlük anlamı bakımından mümkün görünmüyor; BEN’imizle bir şeyleri düşünmeye başladığımızda , ortaya çıkan olgunun/durumun KENDİ’mize ait bir KARAR olduğu yanılgısına kapılıyoruz.
    Doğal sonuç ; henüz aslında karar olamamış, BEN kaynaklı düşünce,arzu,hırs,tutku ifadelerini KARAR zannederek , KENDİ’mize ait bir sonuçmuşcasına kabul ettiğimizde UYGULANAMIYOR.
    Sevgi ve güvenle
    -BAYENDER-

    1. says:

      Ne zaman uygulanıyor?

  3. says:

    Karar olgunlaştıgı süreçte karardır.Karar vermek ve uygulamak irade işidir.Yanlız karar verilemiyorsa döngüyü aşk hazzında hissedip olanı oldugu gibi sevgiyle kabul etmek gerekir..sevgiyle

  4. sibel atasoydan yardım almak ço basit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir