Anasının Karnından Dizisi

“Dünyayı her an sen yaratıyorsun! Narkissos’un kendi yansımasını gördüğü su birikintisi dış dünyadır. Onun gerçekliğine inanmak, ona bel bağlamak, kişinin kendi gölgesine bağımlı olması anlamına gelir. Kendi ellerinle yarattığın şey seni nefessiz bırakana dek, yaratandan yaratılan, düşleyenden düşlenen ve efendiden köle haline gelmektir.

Ademle Havvanın düşüşleri kendilerini her an gösterir. Biz, dünyanın betimlenmesi bizi ele geçirdiğinde, onu bizim yarattığımızı unuttuğumuzda, sürekli cennetten kovuluyoruz. O zaman yaratılan ayaklanarak karşı darbeyi vurmaktadır.  Bu ilk günahtır, bağışlanmaz ölümcül günah; sebeple sonucu yer değiştirmek.

İster iyi, ister kötü olsun, güzel veya çirkin, doğru veya yanlış, kişinin karşılaştıklarının hepsi, gerçeklik değil, kendi yansımalarıdır.

Herkes daima ve yalnızca, kendisi neyse onu biçer. Tohum da harman da sensin.

İşte bu nedenle tarihteki bütün devrimler hep başarısızlığa uğramıştır. Onlar dünyayı dıştan değiştirmeye kalkıştılar! Su birikintisindeki görüntünün gerçek olduğunu sandılar.

İnsan yüzyıllardır kendi yansıttığı film içindeki görüntüleri değiştirebileceğine inanarak ekranı kazıdı!”

S.DAnna – Tanrılar Okulu

Madem benim yazdıklarımı anlaşılmaz buluyorsunuz, boşverin gitsin onları. Ben oyuncu, tuhaflık meraklısı, bulmaca delisi, gereksiz bi şapşalım.

Siz, kolayca anlaşılabilen ve aynı şeyleri hatta aynen benim örneklerimle söyleyen şu adama kulak verin.

Henüz kitabın yarısına gelemedim; ama tavsiye etmek için sonunu beklemeye niyetim yok.

Bu arada tesadüfen kitabımı okumuş ve anlamış arkadaşlar da; bu kitap yabancı dillere çevrilmeliydi diye hayıflanmasın. İş olmuş bitmiş! Hahahahahahahaha

Laf aramızda benim gibi evden çıkmaz bir tembel için en kolay metod da buydu hani!

Bundan sonra yazmaya bile ihtiyacım yok, düşlesem yeterli.

23/12/2005 ·

(Anasının karnından mektuplar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir