Yine isimler yine oyun

Hayatınızdaki, yakın çevrenizdeki (birinci dereceden) kişilerin isimlerinii bi saat dairesi gibi yazın, ortaya da kendi isminizi yazın. Sonra tdk isimler sözlüğünü açın netten, isimlerin anlamlarını okuyun, birbiriyle ilişkisini kurduklarınızı bi doğruyla birleştirin. Sonra bi çay ya da kahve alın uzun uzun tabloyu seyredin. Garanti ediyorum ki çok güleceksiniz, üstelik farkındalığınız en az 3 mum ışığı artacak. Garantili servis, memnun kalmayanlara paraları iade edilir :)))

Birinci dereceden akrabalar (ana/baba/kardeş/çocuk) ve eş/ler. Buna ilaveten ilişki düzeyine erişmiş sevgililer bu kapsama girer 🙂

**

Bu tür tezlere hakettiği ilgiyi göstermememizin sebebinin “ırkçı” damgası yeme olasılığımız olduğunu düşünüyorum. Oysa Şu anda bizler, yani türkiye çatısı altındaki bizler ancak dünyanın birçok bölgesindeki farklı isimli halklar kadar türküz:) Aradan öyle çok zaman geçti ve çamlardan öyle çok bardak oldu ki, böyle bi endişe duymamız yersiz 🙂 Kullandığımız Türkçenin bile öztürkçeyle nerdeyse alakası yok. Nerden mi biliyorum? Özbe öz Türkçe konuşan TUVA’lı Huun Huur Tu’nun konserine gittiğimizde ingilizce anlaşmak durumunda kaldık! Söylediklerii tükçe şarkıların bir tek kelimesini bile anlamadık! Olaylara milliyetçilik açısından bakabilmenin artık imkanı kalmamıştır. Böyle yersiz bi korkuyu içimize salanların kendi ırkçılık saplantıları olma ihtimalini söylesem iler igitmiş mi olurum bilemiyorum. Ne de olsa aynalama tekniğini hepimiz artık gayet iyi biliyoruz 🙂 (Tezi görmekiçin tıklayınız)

**

Pirelerle yapılan cam tavan deneyini herkes bilir, burada tekrar etme niyetinde değilim (bilmeyenler varsa-iste versin google da aratıverin), bu deneyden sonra insanlar doğal olarak “yahu pirelerin başına gelenler biz insanların da başına  gelmiş olmasın” diye telaşa düşmüşler! 🙂

Şimdi şu mahut “kanal bilgilerinde” insanlara gönderilen ortak bir mesaj var farkındaysanız, ağız birliği etmişçesine diyorlar ki; EYYY İNSANLAR TAVAN KALKTI, BİLESİNİZ!

Haydaaaa… Biçok insan kanal tedavisi(!) yaptırdığı halde bu mesajı dikkate alan pek yok gibi görünüyor bana. Bu bana ilginç gelmişti. İşte yolda (her zamanki gibi) sersem sersem bakınırken bu aklıma geldi. Ve beni aldı bi gülme! Arka sırada oturan bi teyze koltuk aralığından bana bi göz attı, akıl sağlığımla ilgilendi muhakkak :))) Beni güldüren gayet basit bi şeydi; içimden bi ses şöyle dedi; be hey sersem Sibel, tavan olgusunu bilmeyen biri için tavanın ortadan kalkması diye bi müjdenin ne anlamı olur?!

**

Bi curiosita olarak soruyu severim, cevaplar da sorunun içine saklanmış olurlar. Yaramaz şeyler.

1 Yorum

  1. says:

    Well put, sir, well put. I’ll cretnaily make note of that.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir