Odaklanma – Yeni enerji

Zoom (üzerine tıklayınız), On yıldır laptoplarım değişirken hiç kaybetmediğim bir görsel. Burada beni ilk andan itibaren yakalamış bi şey var?

**

inception’da o çelimsiz genç kızın, usta’nın rüyasına girmeyi başardığını hatta en dipteki rüyaya bile ulaştığına şahit olduk. Ve sonunda bir gurup ustanın müthiş senaryosunu da o çelimsiz şey kurtardı! İlginç değil mi?

**

ACI’yı neyden korunmak için icad ettik biz? Ve ona ihtiyacımız ne zaman kalmamış olacak?

İki gün önce sabah uyandığımda içimden şu sözgeçiyordu: “acı öğrenilmiş bi şeydir!” Fasılalarla bikaç kez yeniden belirdi ve gitti. Ben de hep yaptığımız gibi onu unuttum. İşte şimdi yeniden hatırlıyorum 🙂

**

Geçen gün öyle bi vizyon gördüm ki, güzelin ve düzenin peşinden koşturmamız ve üzerimize saldıran kaousun tavuk ayakları birbirine karıştı. Şu an farkında olmadığım bi çok şeyin farkına vardım. Ama nerdeler onlar? Şüphesiz dünyada tüm insanların içlerinde ve dışlarındalar. Hani bu aralar yakınımızdan geçen Elenin gezegenin ettiklerine bak! Herşey birbirini yutmakla meşgul. Ben hayatımda böyle bi şey görmedim. Bi de bana üçüncü dünya savaşını sorup dururlardı! Yani bu akla hayale gelmedik bi savaş. Delilik diyebilirim ama kelime öylesine kifayetsiz anlaşılabilir ki demiyorum.

**

Gözümün önüne bi sahne geldi şimdi:
Bi hastane, doktorun odası. Hasta içeri girmiş. Doktor ona bakıyor bi süre. Öyle bakışıyolar, derken doktor reçeteyi yazıyor: aynı anda ilaç olan reçeteyi: bi ses çıkarıyor, daha önce duymadığı ve bilmediği. İşte reçete buymuş!

**

Varoluş tüm seviyelerden sonsuzca devam eder,bundan eminim. O sebeple kesin çözümler sunuyormuşçasına yayın yapışımız kaotik bi etkiye sebep oluyor. Oysa mürşid ile müridin durumu tamamen kendine özel ve biriciktir. Başkalarının durumlarına örnek teşkil etmez. Yazılı eğitimden yana olmayan ustaları her geçen gün daha iyi anlıyorum.

**

Bilimkurgu ve Bilim hiç bu kadar birbirine yaklaşmamıştı! İti an çomağı hazırla!
(Teşbihte hata olmaz)

**

Savaş karşıtı olan Tesla, dünyadaki savaşlara son verecek teknolojik bir çözüm arar. Tesla, savaşlar, “sadece makinelerin rol aldığı piyeslere” dönüştürülebilir demiş ya… Dönüştürülmediği ne malum?! Spiritüel söylemlerin hepsi bunu doğrular nitelikte değil mi? 🙂

**

Oyunlar, dışa doğru değil (“onüçüncü kat” thirteenth floor” filmindeki gibi ) içe doğru büyüyor olabilir? Bu kendini ileri ve geri döllemelerin mekanizması insanı afallatıyor!

**

2 Yorumlar

  1. şaban says:

    “Oyunlar, dışa doğru değil (“onüçüncü kat” thirteenth floor” filmindeki gibi ) içe doğru büyüyor olabilir? Bu kendini ileri ve geri döllemelerin mekanizması insanı afallatıyor!”

    oyunun neresinde duruyorsak içi mi var dışı mı var, hareketi nereye; oradan gördüğümüz gerçek oluyor. gerçek durduğumuz yer… ( bkz; nerede? sorusunun görkemine…

    1. says:

      şüphesiz şüphesiz 🙂 Nereden bakıldığına bağlıdır. Burada ben sadece genel spritüel ve felsefi gelenekte hep yukarı ve kapsayan anlamına gelecek şekilde bir tekamül/evrim öngörüldüğünden ve fakat bunun tersi de olabileceğine dikkat çekmek istedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir