Korku edebiyatının genç öncüleri

Yeni Şafak – 24.9.2003

“Türk yazarı korku, bilim kurgu ya da fantasya romanı yazamaz” diyen, önyargılara karşı bir hayal üretme ordusu gibi çalışan Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü, Türk edebiyatına yüzde 100 yerli öykü ve romanlar kazandırıyor.

  • ÜRÜN DİRİER
    Onlar aramızda dolaşıyor, hayallerle besleniyor, zamanı aşıyorlar. Düşlerle yaşayıp, olmayan ülkelere gidiyor, bilinmeyen ırkları görüyorlar. Onlar, Anadolu korku ve fantasya yazınının ilk temsilcileri ve Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü fantastik Türk edebiyatının öncü yazarları. İnternet üzerinden öykü ve roman yarışmaları da düzenleyen kulüp, Orkun Uçar ve Sibel Atasoy’un ortaklığıyla kurulan yayıneviyle de, genç yazarları edebiyat dünyasına kazandırıyor. Yazar sayısı kısa sürede 100’e yaklaşan kulüp, her ay toplantı yapıyor, bilimkurgu ve korku panelleri düzenliyor. Orkun Uçar, amaçlarının Türk edebiyatında korku, gerilim ve fantasya dalında bir ekol oluşturmak olduğunu belirterek, “Yurtdışında öykü kulüpleri çoktur, özellikle bilimkurgu ve gerilim alanında yazıp çizenleri biraraya getiren kulüpler. Türkiye’de de bunun kurulması gerektiğini düşünüyordum. Bir yıl olmasına rağmen Xasiork bence ekol oldu bile” şeklinde konuşuyor.

    “Türk’ün Türk’ü kabul etmesi zor”

    Barış Müstecaplıoğlu, Perg Efsaneleri’nden “Korkak ve Canavar” ve “Merderan’ın Sırrı” kitaplarının yazarı. Eleştirmenlerin fantastik Türk romanlarına ilgi göstermediğine değinen Müstecaplıoğlu, “Büyük bir çoğunlukla fantastik roman okumak isteyen biri, yabancı çeviri eserleri tercih ediyor. Örneğin, Harry Potter’a yapılan tanıtım bir Türk yazarı için yapılsa, o yazarın da kitapları satılırdı” şeklinde konuşuyor. Şimdiye kadar Türk yazarlarından Sırıtkan Kırmızı Ay, Venüs Bağlantısı, Derzulya 1 ve Kıyamet Sirki kitaplarını basan Xasiork Yayınevi, çeviri kitap basmıyor.
    http://yenisafak.com.tr/arsiv/2003/eylul/24/hayat.html

  • Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir