Psikometri ve küçük Curiosalar

Psikometri başlarda yalnızca bir oyundu.

“Bu atkı çok özel birine aitti” dedi anne babası “Ellerinin arasında tut ve gözlerini kapat. O kişi olmak nasıl bir duygu bize anlat” Ve tabi karanlıkta bazı görüntüler belirdi, kızlarının merakı hangi yönü gösterirse göstersin ona yardımcı olacak bir becerinin ilk adımları atıldı.

“Bu kutuyu tutabilir misin?” diye sordular, “acaba nerden geldiğini bize söyleyebilir misin?”

“Hayal gücüne güven , Shamrock. Sana bir hikaye yazıyormuşsun gibi geliyor, YAZ GİTSİN! Hayal gücünün ürettiği bu hikayeler muhtemelen gerçeğin ta kendisi.”

Küçük kız büyüdükçe güçlerini arka plana atmak yerine, onları geliştirdi; pratik yaptıkça başkaları ona duyarlı demeye başladılar. Bu konuda kimse cesaretini kırmadı, alay eden olmadı; aksine onu desteklediler, o başkalarının hikayelerinden keyif alırken onlar da Shamrock’un maceralarının keyfini çıkardılar.

Shamrock büyüdükçe yalnızca psikometride değil mantıkta, çözümlemede, çıkarım yapmada, şifrelemede ve desenlerde de en iyiye ulaştı. Eğer ortada bir zihinsel sınav varsa Shamrock onu, genelde birden fazla yoldan giderek çözerdi.

R.Bach ile ortak bilinçaltı çalışmalarından- Meraklılar

1 Yorum

  1. […] gösterilecek hedef çok çeşitlilik arz etmek zorundadır.(sibelin notu: Richard Bach’ın Meraklılar romanı mutlaka […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir