Yollarda

Bu haftayı genelde yollara geçirdim. Doğayla uyumlu kollektif yaşam kurgularının nasıl geliştiğini görmek hoşuma gidiyor. Bunları senelerdir hayal ediyordum ve sanırım benim gibi hayal eden pek çok kişi varmış ki, gerek Türkiye’de gerekse dünyada hızla boy göstermeye başladılar.

Denemek her şeydir. Karşılaşılan güçlüklükler, niyetle bağlantımızı test ediyor ve bizleri sarsılmaz niyete doğru olgunlaştırıyor.

Uzun zamandır ilgilendiğim İmeceevi organizasyonu şimdi ikiye bölündü, belki bundan üzüntü duyanlar olmuştur fakat bu bana normal görünüyor. Deneye yanıla buluşacağız.

Geçen hafta Kocaeli’deki Yurt Köyü oluşumunu birinci elden, kurucusu Sevgi Hanımdan dinlemeye gittik. Hem kendisini hem de yöreyi sevdik.  Üstelik hayalden gerçeğe dönüş için gereken heyecanı da gördük. Tam biz orada iken Yurt Köy projesi Farsak projesine dahil oldu. Bizim için programını değiştirip Kocaeli’ye gelen Tuncer Gültang ile uzun uzun sohbet ettik. Heyecanı dinledik, hissettik, bu harikaydı. Genelde hep dinliyorum şu aralar (ve rüyalar görüyorum). Küçük bir saptamam oldu, belki duyuldu belki duyulmadı, dedim ki “Bir kişiye ulaşmak Dünyaya ulaşmaktır. Kaç kişi olduğunuzu dert etmeyin hatta saymayın bile.”

Yakın zamanda Küçük Kuyu’ya gidip neler olduğunu görmek istiyorum. Ve sonra sırada Adana Feke’deki Farsak Projesi var. Ve daha sonra Dutlar ekoköy projesi. Plan yapmıyorum, sadece niyetindeyim. İnsanın hayallerinin gerçeğe dönüşmesi ve bunları izlemek büyük mutluluk.

Yeni dünya geliyorum der! 🙂

1 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir