Gezegenimiz alarm veriyor

http://www.facebook.com/event.php?eid=188883118354&ref=mf

GEZEGENİMİZ ALARM VERİYOR

PAZARLIĞI BIRAKIN,
KÜRESEL ISINMAYI ŞİMDİ DURDURUN!

————————————————

12 Aralık Cumartesi

Saat 17.00 Tünel’de buluşuyoruz,
Taksim’e doğru yürüyoruz.

Saat 19.00 Cafe Guitar’a* geçiyoruz.
Grup Marsis, İlkay Akkaya ve Yasemin Göksu’dan şarkılar dinliyoruz.
Kopenhag’daki arkadaşlarımızla canlı bağlantı kuruyoruz.

*İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. 11/1 Beyoğlu

————————————————

Gezegenimiz ve tüm canlı yaşam büyük bir krizle karşı karşıya. 200 yıldır fosil yakıtlardan (petrol, kömür ve doğalgaz) enerji sağlayan kapitalist sistem hepimizin geleceğini tehdit ediyor. Petrol, kömür, doğalgaz, otomotiv, silah şirketleri ve onların sözcülüğünü yapan hükümetler, liderler tüm uyarıları duymazdan geliyorlar. Bilim insanları uyarıyor, gezegenimiz alarm veriyor; tayfunlar, seller, orman yangınları artıyor, buzullar hızla eriyor, kuraklık, salgın hastalıklar yaygınlaşıyor. Bunların hiçbiri doğal değil.

Bu felaketleri durdurmak için hala vaktimiz var. Ama zamanımız gittikçe azalıyor. Hızla gezegenimizin sıcaklığını arttıran, iklim değişikliğine neden olan gazların salım düzeylerinin düşürülmesi gerekiyor. Binlerce bilim insanı atmosferdeki karbondioksit oranının 350 ppm’e indirilmesi gerektiğini söylüyor. Atmosferdeki karbondioksitin insanlığın ve milyonlarca yıldır var olan birçok canlı türünün hayatta kalmasını sağlayacak güvenli seviyesi budur.

Aralık ayında Kopenhag’da hükümet yetkililerinin katılacağı iklim zirvesi yapılacak. Yani tüm canlı yaşamın ve gezegenimizin geleceği konuşulacak, sonuçta da yeni bir iklim sözleşmesi belirlenecek. Bu sözleşmenin şirketlerin çıkarlarını değil, insanlığın ve gezegenin çıkarlarını savunması gerektiğini söylüyoruz ve Kopenhag’a katılacak tüm liderlere sesleniyoruz, iklim değişikliğini durdurmak için

Kopenhag’da, atmosferdeki karbondioksit oranını 350 ppm’e indirmeyi hedefleyen (kabul eden) uluslararası bir sözleşmeyi imzalayın. Karbon ticaretine izin vermeyin. Küresel ısınmanın durdurulması için teknolojiyi, mali kaynakları ve temiz enerji kaynaklarını pazarlık konusu yapmadan ülkelerarası kullanıma açın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir