Nemesis Teorisi nedir?

Nemesis Teorisi nedir?Güneş’in görünmeyen karanlık (karadelik) ikizinden bahseder. İsmi Nemesis’tir. Bir elips’in iki odağı vardır. Bu teoriye göre Nibiru’nun elips olan yörüngesindeki odaklardan birisi Güneş, diğeri Nemesis’tir. Ayrıca Nibiru’ya Sümerler “Gelip geçip giden”, Babil’liler ve Mezopotamya’lılar “Marduk, Cennetlerin kralı”, Eski Yahudiler “Kanatlı dünya”, Yunanlılar ise “Nemesis” demişlerdir.

Kaynak: http://www.bluepoint.gen.tr/nibiru2.html

Nemesis konusu şu yukardaki pek muğlak paragrafla geçiştirilmiş pek çok sayfada.  Farklı olarak bulabildiğim açıklama ise Varol Keskin’e ait bir yazıdan alıntı:

Çok uzun zamandır, çok eski uygarlıkların bize bıraktıklarına bakılarak, Güneş Sistemi’nde onuncu bir gezegen daha olması gerektiği düşünülmüş ve bu gezegenin bulunabilmesi için, bir çok çalışma yapılmıştır. Bu konuda birden çok ta kuramsal varsayım ortaya atılmıştır. Örneğin, Güneş’in, gökyüzünde gördüğümüz yıldızların %50’sinden fazlasının bir özelliği olan bir çift yıldızın bileşeni olduğu, fakat diğer yıldızın Güneş’e göre küçük ve sönük bir kahverengi cüce yıldız olduğu, bu nedenle de görülemediğini öne süren bir kuram vardır. Bu kuramı Richard Müller ortaya atmıştır ve bu bileşen yıldızın adı da Nemesis’tir. Kurama göre Nemesis, kuyrukluyıldızların kaynağı olarak kabul edilen Oort Bulutu’nun 24 milyon km uzağında bir yörüngede bulunmaktadır ve yaklaşık olarak 32 milyon yıllık bir dönemi vardır. Nemesis, Oort Bulutundaki kuyrukluyıldızları, dönemli bir biçimde tedirginliğe uğratarak, onların Güneş’e yönelmelerine neden olmakta ve böylece de Dünya ve diğer gezegenlerle çarpışmalarına neden olmaktadır. Günümüzde bu kuram, yeterince kanıt olmaması nedeniyle artık kabul görmemektedir.

3 Yorumlar

  1. says:

    Güneşin görünmeyen karanlık ikizi..aydınlığın düşmanı olmadığı sürece varlığının kimseye zararı olmaz.
    Nemesis: Adaleti saglamak icin intikam almayi savunan merhametsiz bir tanricadir .

    adaleti sağladığı için merhametsiz kabul edilmesi hep çok acımasız bir tanımlama gelmiştir bana.belki o yüzden kanatlı dünya diyerek onu onore etmeye çalışmaktadırlar.
    nemesize yapılan şey gerçek bir haksızlık.
    gerçek adalet için merhametsiz olmak gerekiyor.

  2. SUZAN says:

    kısasa kıssas.
    bazen hukuk kurallarının efsanelerden doğduğuna inanmıyor insan.

  3. says:

    Acımasızlık, savaşçınının yolundaki en önemli özelliklerden biridir fakat gözleyebildiğim kadarıyla en çok yanlış anlaşılmaya müsait olandır da aynı zamanda.
    Acımasızlık en basit anlamıyla “kendine acımanın tersi” olarak algılanmalıdır. Bu kavram asla merhametsizlikle örtüşmez. Sanırım sen de acımasızlık anlamını kullanıyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir