İlkyar

EFES olarak 1978’den beri köy ilkokullarına yönelik yaptığımız faaliyetlerde, ufacık yardımlarla ne denli büyük sevinç yaratıldığına şahit olduk. Tüm kalbimizle bu çocuklarımızın içinde dahiler bulunduğuna inanıyoruz. Onlara okuma sevgisi aşılayabilirsek, içlerindeki cevheri ışıldatacak bir şansları doğacaktır.

Bu nedenle, çok daha kapsamlı ihtiyaçlara yanıt verebilmek, yardım yapılmamış köy okulu bırakmamak için 1998’in sonunda İLKYAR’ı kurduk. Çocuklar ve öğretmenlerden gelen duygu titreşimlerini yakaladığınız, ve vakfımızı tanıdığınız zaman yardımınızın ötesinde İLKYAR’da görev alacağınıza inanıyoruz.

Kız Öğrenci Destek Fonu HesabıZiraat Bnk. ODTÜ Şb. (1537) 8970 324-5005 YTL

 

Daha önce gittiğimiz okullardaki öğrencilerin gelişimine şahit olsanız, bu güzel, güzel olduğu kadar da şehirlerde artık karşılaşamadığımız masumiyetteki çocuklara yapılan yardımların herşeyden daha önemli olduğunu takdir edebilirsiniz.

Gelecek seneki yatılı okul projelerimizle aşağıda listesi verilen yaklaşık 30 yatılı okula ulaşmayı planlıyoruz, bunların en az 22-25’inde etkinlik yapabilmeyi, geri kalanına kitaplarını posta ile göndermeyi diliyoruz. Daha önce gittiğimiz okullardaki öğrencilerin gelişimine şahit olsanız, bu güzel, güzel olduğu kadar da şehirlerde artık karşılaşamadığımız masumiyetteki çocuklara yapılan yardımların herşeyden daha önemli olduğunu takdir edebilirsiniz.

Sıcak temaslarla Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir,Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, İsparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ‘taki yatılı okullara (158+16) ve köylere ulaştı. (Nisan 2007) 29 senedir süren Yardımlarımız ise Türkiyenin her köşesindeki köy okullarına …

Hepimiz küçük kardeşlerimizi, çocuklarımızı seviyoruz, onların daha iyi koşullarda okumalarını istiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz, ilk göz ağrımız, ilk sevgimiz, ilk yar’ımız. Siz de çocuklarımızın ilkyar’ı olacak bir kitapla onlara erişebilirsiniz. Köylere Kitap, YİBO, 23 Nisan, Öğretmen ve Öğrenci Yaz Kampı, Orda Bir Köy Var gibi projelerimizde çalışabilirsiniz…

Hiç bir kira, personel, huzur hakkı gibi gideri bulunmayan İLKYAR’ı yakından tanıdığınızda sizlerin de görev alacağına inanıyoruz.
http://www.ilkyar.org.tr/

İLKYAR’ın gerçekleştirdikleri yardım iletmenin çok ötesindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir