Hayal-et, ya da düşünce formu?

Gerçek mi, fotomontaj mı? 

 İngiltere’nin Kuzey Yorkshire bölgesinde amatör bir fotoğrafçının çektiği bu kare hayalet araştırmacılarını harekete geçirdi. İnsan siluetine benzeyen görüntünün gerçekliği araştırılıyor.

İngiliz gazetesi The Sun’da yer alan habere göre; fotoğraf, Colin Foster adlı 34 yaşındaki bir tatilci tarafından çekildi. Fotoğrafta, çitlerin hemen önünde ayakta duran bir erkeğe benzeyen silueti inceleyen uzmanlar, fotoğrafta herhangi bir değişiklik yapılmadığını öne sürüyor.

Fotoğrafı çektiği sırada silueti farketmeyen Foster, tatil dönüşünde resimlere bakarken durumu kız arkadaşının farkettiğini söyledi.

İngiliz Paranormal Araştırmalar Derneği’nden Nick Thurston, bölgede daha önce de hayalet gördüklerini rapor eden insanlar olduğunu, ancak ilk kez bu denli çarpıcı bir ‘delil’e rastladıklarını kaydetti. (Milliyet)

 

Bu ilk değil, daha önce de hayalet fotoğrafları gördük. Fotoğraf makinalarında gözümüzde olmayan (ya da aktif hale gelmemiş) bir teknik mi var? Yoksa biz insanların büyük çoğunluğu, kendimizi onları görmeyecek şekilde mi programladık?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir