Altın Çiçeğin Gizi

Doğallığa Yol denir. Yol’un adı ve biçimi yoktur; sadece özdür o, sadece ilksel ruhtur.

İlk olarak toplumda günlük işler için sağlam bir zemin oluştur. Ancak ondan sonra gerçekliği değerlendirip özü anlayabilirsin

Evren açısından insanlar mayıs sineği gibidir; ancak Yol açısından da evren geçici bir yansımadır. Sadece esas ruhun gerçek özü ilksel düzenlemeyi aşar ve onun üstüne çıkar.

Her şeye boş vermiş olsan bile, uyanık ve kendine hakim ol. Fakat deneyim kazanmak için fazla hevesli olma. (Gerçeklik çok fazla ciddiye alınırsa kolayca heyecanlanılabilir. Bu, gerçekliğe aldırmamalısın anlamına gelmez, ancak gerçekliğin ritmi varlıkla yokluğun sınırında salınır. Fazla hevesli olmayan bir niyetle gerçekliğe ulaşabilirsin)

Ruhsal ilaç nedir? Bunun anlamı her durumda unutkan olmaktır. Taoculuğun büyük sırrı “yıkanmaktır” (zihnin boşaltılması). Bir evre içinde üç evre bulunur. İlki boşluktur; her şeyi boş olarak görürsün. İkincisi Koşullara bağlılıktır; nesnelerin boş olduğunu bilsen de, boşluğun ortasındaki her durumda yapısal bir özellik varsaymak dışında, nesnelerin bütünlüğünü bozmazsın. Nesneleri ne bozar ne de onlara saplanıp kalırsın. Bu merkezin düşünmeye (üçüncü evre) dalmasıdır.

Alşimik metal ya da kurşun simgesini şöyle açıklamıştır: Kurşun yoğun ve ağırdır, sert ve sağlamdır, uzun süre bozulmadan kalır; Burada geçen gerçek KURŞUN sözü, gerçek BİLGİnin insan vücudunda bulunan şekilsiz, maddesiz gerçeklik duygusudur. Bu duygu dışardan karanlık görünür ama içeride parlaktır, güçlüdür, bükülmez, dış sıkıntıları atlatabilir, iç sapmaları durdurma yeteneğindedir. Kurşunla simgelenir. Işığı sayısız varlığı aydınlattığından altın çiçek de denir.

Birleşme ve ceninin gelişmesi standart alşimik terimlerdir. Şöyle ki; Karı-koca birleştiğinde gizli odada bulutlar ve yağmur oluşur:
Gerçek Bilgi’miz Yin içindeki Yang’dır.; bu erkektir.
Bilinçli Bilgi’miz  Yang içindeki Yin’dir; bu kadındır.
İnsanların içindeki esas Yang bittikten sonra, edinilmiş koşullanmalar birleşmenin yönetimini eline alır ve gerçeklik, başka bir evde yaşıyormuş, kendine ait değilmişçesine, dışarıda kaybolur.

Yine de kişi Bilinçli Bilgiye, erkeği görmeyen kadına, sahip olabilir; Yin, Yang’ın dengesi olmadan var olur, bu bilinç yanlıştır. Eğer erkek, gerçek bilgi, hatırlanır ve karısıyla buluşmak üzere eve geri çağırılır ve birlikte olmalarına izin verilirse, Bilinçli bilgi ve gerçek bilgi birleşir, duyu ve öz biraraya gelir, böylece hiçliğin içinden esas enerji çıkar ve ruhsal cenin halinde cisimleşir.

Altın Çiçeğin Gizi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir