Hafif ve esnek olmak

Bence bu en önemli özelliklerden. Ne için? Hayatı daha rahat geçirmek için.
Örneğin dünyayı gözlemle, belli zamanlarda fırtına olur, kasırga, ya da deprem veya sel vs. Bunlar güçlüler ama esas güçleri şiddetlerinden değil, sonsuzca tekrarlarından geliyor, öyle ki, koca koca kayalar dövüle dövüle kum oluyor, sonra da toz olup havaya karışıyor ve biz onu yutuyoruz! :)))
Bu güçlerin önünde dikilmek kar etmez, eğer varlığını devam ettirmek, hem de canın yanmadan devam etmek istersen, hafif, uçucu bişey olmalı, onlarla havalanmalı, onlarla yerin dibine girmelisin. Adresin belli olmamalı, tanımların olabilir belki ama öyle çok öyle çok olsun ki, artık yok gibi olur 🙂
Zamandaki tüm medeniyetler günün birinde çöktüler. Herşey doğuş-gelişme-yükseliş ve düşüş evrelerinden geçiyor. Az önce bahsettiğim doğa güçleri bile bu süreçten muaf değil.
Belki başka açıdan bakınca söylediklerim çöpe gider, giderse gitsin 🙂

günlükten-27.05.2007

2 Yorumlar

  1. söyledikleriniz ya da yazdıklarınız
    bizatihi hafif efendim..ve..
    çöpe değil..belki..
    hava’ya karışmıştır..

    o boyuta..ancak..
    o kerte hafifleyebilenler
    muhatab olur..

    sevgiler..

  2. efra says:

    İşte bu cümleniz!”Zamandaki tüm medeniyetler günün birinde çöktüler. Herşey doğuş-gelişme-yükseliş ve düşüş evrelerinden geçiyor. Az önce bahsettiğim doğa güçleri bile bu süreçten muaf değil.”..okuduğum bazı yazılarınız için bu tür bir gözlük takıp da anlamaya çalışmak bile çok güç ve gülünç!O kadar karmaşık bir yapınız var ki,sakın bunla övünmeye çalışmayın;sizi çok daha karışık bir hale sokar.
    İmdi!Bu yazının akabinde Gurdjieff’in sitedeki her hangi bir yazının yorumunu okuyun,sevgili Sibel’den..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir