Bir bilge tanıdım

Bu yaz bir kadın tanıdım.

İlk tanıştırıldığımda isminden başka bir şey bilmiyordum.İnce uzun bedeni,kırçıl saçları ,derin ve hüznü gülücükle cem etmiş gözleri,asil yüz ifadesi ilk anda üzerimde hoş bir intiba bıraktı.Çok sadeydi .

Biraz tedbirli olduğunu ve hemen sohbet etmenin zor olabileceğini düşündüm nedense.Mesafeyi algılayabiliyordum.Çekim hissettiğim için odaklandım 🙂 Yavaş yavaş sohbet başladı.Genelde benim girişimimle.

Cevherin nerede gizli olduğunu ehli bilir deyip,kendime pay çıkarayım 🙂 Yaklaşık bir hafta beraberdik.Her gün birbirimizi görmek istedik ve sohbete doyamadık.Tanıdığım için sevinç duyduğum bir insan oldu.

Sohbetlerimde uzun yıllardır,genelde ruhsal konulardan söz etmeyi seviyorum.Gene başladım ordan burdan girmeye.Laf lafı açtı… gördüm ki ruhsal konularda çok bilgisi ve ilgisi yok.O bir kimya profesörü.Uzun yıllar kendini bilime adamış.Ailesi,sevgilisi,işi,hobisi mesleği olmuş.

Çok zeki,bilgi birikimi harika,ifadesi sade ve zengin bir insan.Yumuşacık veriyor içindekileri.Saldırgan  değil,yargılardan uzak,ben bilirim,başkası ne bilir vurgusu yok,yani geldiği noktaya atlayarak değil,hazmederek gelmiş.

Yıllardır sprit insanlarla hemhal oluyorum.Her rengini gördüm.Bazen egoları nasıl parlattığını ve gözleri iyice perdelediğini de bilirim.Bilgiyi yüklenip,vitrini süsleyip,öze dokunamayanların farkındayımdır.

Bu kez,bu bilgilerden uzak ancak özünü pırıl pırıl  ortaya çıkarmış,üstatları hiç tanımasa da :))) onların hikmetlerini zaten yaşam biçimi haline getirmiş bir insandı karşımdaki.

Hayranlık duydum.Neyi bildiğimiz önemli değil,neyi yaşadığımız önemli.

Bilgiyi hangi üstatlardan,öğretilerden aldığınızın önemi yok.Bazen yaradan sizi  kodlayıp gönderiyor.

Pozitif bilimle de uğraşsanız,dağda çoban da olsanız,ev kadını da olsanız içinizde kodunuz varsa ve açıksa,kendinizi ve var olanı hilkatten seviyorsanız bilgi sizinle.Açığa çıkıveriyor.

Öte durumda taşıma suyla değirmen dönmüyor.Ha babam bilgi kovasıyla su taşıyın,akıp gidiyor,sizinle kalmıyor,size dönüşmüyor.

Papağan bile ezberletirsen tekrarlıyor.Mesele dilinle,zihninle,gönlünle bütün olup yaşayabilmekte.

Gerçekten edindiği bilgiyi yaşamı haline getirmiş dostları da tenzih ederek ifade ediyorum elbette.

Model olmak böyle bir şey.Üstelik “ben model oldum” demeden.

Saygı duydum,sevdim,o da beni sevdi.Biliyorum ki,orada bir yerlerde aklıma geldiğinde beni sıcacık saran biri var.Şükür varlığına

Berr

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir